Prop de 10.000 persones participen a Elx en la carrera d’AMACMEC contra el càncer de mama

Prop de 10.000 persones participen a  Elx en la carrera d’AMACMEC contra el càncer de mama

La presidenta de l’entitat organitzadora precisa que la recaptació de la prova “va al cent per cent per a l’associació”
L’alcalde i el regidor d’Esports destaquen la gran resposta de la ciutadania i el caràcter solidari de la prova
 

Prop de 10.000 persones han participat este matí a Elx en la XII carrera de l’Associació de Dones Afectades per Càncer de Mama (AMACMEC) que isqué a les deu del matí del Passeig de l’Estació i recorregué diversos carrers de la ciutat en un doble circuit, l’un de deu kilòmetres per a corredors, i l’altre de 5,5 kilòmetres per a realitzar-lo caminant. La prova comptà amb la participació de l’alcalde d’Elx, Carlos González, del regidor d’Esports, Jesús Pareja, i la de la regidora de Benestar Social, Tere Macià, entre altres membres de la Corporació Municipal.
La presidenta de l’Associació, Consuelo García, manifestà la seua satisfacció per la resposta de la ciutadania a la convocatòria i perquè “el temps ha acompanyat”, atés que les previsions anunciaven pluja. García destacà que tots els anys se suma gent nova però “hi ha moltes persones que repetixen, vénen tots els anys amb la seua família, amb els xiquets, i reconec moltes d’elles. Uns vénen perquè la malaltia els ha tocat a casa o simplement perquè es tracta d’una causa solidària”.
Consuelo García precisà sobre el treball d’AMACMEC que els professionals de l’Associació, com ara les psicòlogues, “atenen totes les dones afectades en un primer moment” . Sobre la recaptació de la carrera manifestà que “el cent per cent és per a l’Associació” on treballen nombrosos voluntaris.
L’alcalde assenyalà minuts ans de disputar la prova corrent que “és una carrera molt important dintre del calendari esportiu de la ciutat, perquè es produïx una gran afluència de ciutadans, d’esportistes que vénen a disfrutar, però, sobretot, és una carrera que té un matís solidari i s’hi donen els dos elements: la pràctica de l’esport i l’exercici de la solidaritat; això dóna un caràcter molt especial a una prova que té un gran arrelament en el nostre municipi”.
Per la seua banda, el regidor d’Esports, Jesús Pareja, comentà que “és un dia emotiu, important, perquè la carrera d’AMACMEC es consolida en la societat il·licitana com a referent des del punt de vista de la solidaritat i d’allò que es pot fer per altres persones. En este sentit, estem contents i el que desitgem és que faça un bon dia, que es puga disfrutar i es cree consciència al voltant d’un problema que hi ha en la societat, com és el càncer”.
L’organització de la prova disposà un ampli i abundant servici d’avituallament amb coca, fruites i aigua. També s’oferí atenció de fisioteràpia i es prepararen nombroses activitats per a xiquets, que també pogueren participar en una carrera infantil. Tots foren obsequiats amb una medalla commemorativa. Altres activitats consistiren en tallers de manualitats i exhibició de zumba.
Entre els principals patrocinadors de la prova estan l’Ajuntament d’Elx, Musgrave i l’Hospital del Vinalopó. Al final del succés els guanyadors de la prova, tant en categoria masculina com femenina, reberen un trofeu simbòlic.