L’alcalde inaugura els actes del 40 aniversari de l’associació de veïns del Toscar

L’alcalde inaugura els actes del 40 aniversari de l’associació de veïns del Toscar

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha inaugurat els actes del 40 aniversari de la creació de l’Associació de Veïns del Toscar i carrers adjacents, en companyia del seu president, Pedro Martínez, durant un acte que se celebrà en el Centre Polivalent de Carrús i al qual assistiren un centenar de persones i diversos membres de la Corporació Municipal.

L’Associació veïnal celebra esta efemèride davall el lema “40 anys al teu costat” i amb nombrosos actes com una exposició de fotografies del barri, encontres esportius, recitals de poesia, balls i concerts, entre altres. La junta directiva de l’Associació destaca en la presentació de les activitats als veïns l’interés a “animar-vos a participar, a conéixer-nos un poc millor i a compartir la celebració d’un aniversari que sobretot és vostre”.

L’acte inaugural fon presentat per Javier Ferrer i durant este s’exhibí un vídeo dels 40 anys d’activitats de l’Associació. Així mateix, els assistents pogueren disfrutar d’un monòleg i d’un animat ball.

El president de l’Associació de Veïns, Pedro Martínez, féu un somer repàs de la història de l’Associació, remuntant-se a la data de la seua   legalització, a l’agost de 1976. Martínez recordà el soterrament de les vies, el trasllat d’una fàbrica “que contaminava molt”, la construcció del Centre Social Polivalent, la del Jardí d’Andalusia, els blocs del Toscar, el poliesportiu i les piscines, el Centre de Salut del Toscar, les 78 vivendes del barri del Cementeri Vell, la col·laboració per a aconseguir el segon hospital, una sala d’estudis, la ludoteca infantil Gloria Fuertes, la participació en la romeria de Sant Crispí, el cros de Carrús o la inauguració de l’esperada ermita de Sant Pasqual Bailon.

Martínez tingué paraules d’agraïment per als socis i veïns en general, per a l’Ajuntament d’Elx i altres entitats “que han fet que amb el seu esforç i treball este somni siga una realitat”.

Estendard dels veïns

L’alcalde, per la seua part, destacà durant la seua intervenció que “no és fàcil que un col·lectiu, siga de la classe que siga, complisca 40 anys, i esta associació, amb la seua constància, ha aconseguit no solament tindre una vida llarga sinó fer durant estos anys coses molt importants pel barri i per la ciutat. Per tant, la primera cosa que he de fer és felicitar-vos pel vostre treball”.

“Quan nasqué l’Associació jo tenia 11 anys i recorde prou bé com era este barri. En estos 40 anys de democràcia, que coincidixen amb la vida de l’Associació, Carrús i el Toscar s’han transformat profundament. Era un barri sense cap classe de dotació, sense espais públics ni centres sanitaris, amb només tres col·legis i sense asfaltar”, assenyalà l’alcalde.

“Estos 40 anys de vida de l’Associació i de democràcia local han permés anar dotant la ciutat de servicis públics i especialment este barri. Esta ha sigut una batalla en la qual l’Associació de veïns ha complit una funció social importantíssima. Ha sigut l’estendard dels veïns en la lluita per aconseguir un barri millor amb la col·laboració municipal”, manifestà Carlos González.