Senda del Poeta

Senda del Poeta

Commemorem el 75é aniversari de la mort del poeta.
El IVAJ GVA JOVE, amb la Diputació d’Alacant i tots el ajuntaments pels quals passa la SENDA DEL POETA, tornem un any més a omplir els camins de la nostra comarca de cultura, de tradició, de poesia, de jóvens fent i mantenint la memòria…. la nostra memòria.
Enguany es fa amb especial interés i il·lusió per ser l’any en què commemorem el 75é aniversari de la mort del poeta. 75 anys plens de motius pels quals Elx s’ha mantingut unida a la vida, a la memòria i a la història de “Miguel”. Ciutat per la qual passà el poeta camí a la seua mort.
Ciutat que deixà impregnada d’aroma… aroma d’intel·lectual, aroma d’home que donà la cara pels drets i la llibertat de tots, aroma de pare, aroma d’espòs……Miguel.
És per això que el nostre municipi es vist de festa, d’esport, de salut, de reconeixement i del més gran dels respectes el cap de setmana del 24, 25 i 26 de març per a un any més tornar a LA SENDA DEL POETA.
Vos invite a deixar que passen de llarg els senderistes per les vostres vides sense que hàgeu tingut l’oportunitat de compartir amb ells una experiència enriquidora per a qualsevol jove que decidisca que en este mes de març la seua manera de conéixer gent i de comunicar-se serà distinta.
Coneixerem gent caminant al seu costat, amb la qual parem a descansar… a qui ajude a incorporar-se… a qui em dóna aigua, a qui em somriu i em diu “ja queda poc !!”.
Ens comunicarem mirant-nos als ulls, allargar una mà, somrient, preguntant, esperant… I potser després li envie un wassap, però escrivint les paraules completes…. com hauria fet el poeta.
Vos esperem este divendres 24 de març en el Centre Hernandià d’Oriola per a donar l’eixida a eixos tres dies d’experiències que passaran per Redovà, Callosa de Segura, Coix, la Granja de Rocamora, Albatera,Sant Isidre i Crevillent.
El dissabte 25 els senderistes aplegaran al nostre municipi, per quedar-se amb nosaltres eixa vesprada-nit, a les sis, i travessaran la nostra ciutat fent primer una parada per a saludar el Poeta, en el monument que Elx volgué tindre a l’entrada per sempre, saber que Miguel “viu ací”, en l’avinguda de la Llibertat.
El diumenge 26 se n’aniran cap a Alacant on conclourà la senda en el lloc que on morí però que el perpetuà guardant i respectant les restes del Poeta… adéu, Miguel!!