Arranca la “Transil·licitana” amb 750 participants

Arranca la “Transil·licitana” amb 750 participants

L’alcalde i el regidor d’Esports donen la pistolada d’eixida a la octava edició en el Passeig de l’Estació

El alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor d’Esports, Jesús Pareja, han donat este matí en el Passeig de l’Estació, a les deu en punt, la pistolada d’eixida de l’octava edició de la Transil·licitana, en la qual 750 participants intenten recórrer un poc més de 100 kilòmetres en un termini de 24 hores. L’aplegada s’ha situat en el Passeig de Jaca, darrere del MAHE. En l’acte d’eixida també estigueren el regidor de Participació Ciutadana, Felip Sánchez, i altres membres de la Corporació Municipal.
La prova està organitzada per l’Associació Transil·licitana de la Policia Local d’Elx en col·laboració amb l’Ajuntament i el recorregut passa pel terme municipal il·licità. El dia anterior se celebrà en el Centre de Congressos la Fira del Corredor, amb gran animació, on s’efectuà l’entrega de dorsals i s’impartiren diverses xarrades relacionades amb el món del corredor.
Esta prova esportiva ha cobrat gran prestigi i s’està fent un lloc entre les competicions d’ultraresistència del país. Els seus beneficis es destinen a fins socials. El Banc d’Aliments d’Elx, Francisco Ángel (un xiquet amb una malaltia greu) o la Fundació Río Safari han sigut els tres últims destinataris de l’ajuda. “El fi solidari constituïx l’essència i el vertader objecte de la prova”, segons comenta l’organització.
Els organitzadors han desplegat un ampli dispositiu de control i ajuda als participants, des d’ambulàncies, ciclistes i voluntaris fins radiopatrulles i altres col·laboradors. La Policia local realitza un minuciós treball de senyalització i agençament del recorregut en els dies previs a la celebració de la prova.

Carlos González: “Permet projectar una bona imatge d’Elx”
L’alcalde d’Elx indicà minuts després de l’eixida que “esta prova és important no solament per a la ciutat sinó també en el panorama d’esta classe de competicions de gran resistència, amb 104 kilòmetres. És altra de les més importants d’Espanya i per a nosaltres és realment valuós el fet que se celebre en la nostra ciutat, perquè permet projectar una bona imatge del municipi i, a més, des del punt de vista socioeconòmic és capaç d’atraure esportistes d’altres localitzades. Crec que és positiu que la imatge d’Elx estiga associada a l’esport i als seus valors. Només cal desitjar que estes 24 hores es facen amb normalitat i que no hi haja a lamentar. Cal agrair a la Policia Local i a la resta de servicis d’emergència l’esforç que despleguen per dur a terme esta prova”.
Carlos González també destaca que “esta competició és l’antesala de la Mitja Marató que se celebrarà el pròxim tres d’abril i que és altra prova estrella de la ciutat. Estic segur que superarà els 3.000 participants i també fa que els il·licitans donem en el nostre ferm suport als atletes”.
L’alcalde confirma que participarà en la prova i assenyala que “crec que serà la dècima mitja marató que córrega”. Sobre la seu possible inscripció en la pròxima Transil·licitana diu que “és un repte que veig amb desig i am interés però realment complex”.

Jesús Pareja: “Tenen l’oportunitat de conéixer paratges com el Clot de Galvany”
Jesús Pareja indica sobre este succés esportiu que “la veritat és que estem contents amb la prova perquè ha esgotat el nombre d’inscrits, fa un dia magnífic i és idíl·lic perquè els participants tindran l’oportunitat de conéixer paratges com el Clot de Galvany o l’Altet ja que li pega la volta a moltes pedanies d’Elx i esperarem que tot passe amb normalitat”.
A l’igual que l’alcalde, el regidor d’Esports també destaca la pròxima celebració de la Mitja Marató i assenyala que “falta ja ben poc, va molt en el nombre d’inscrits i hi ha una sèrie de punts de millora que hem implementat enguany i que li donaran major qualitat”.
Respecte del treball de la regidoria, Paraje diu que “estem ací a fi de millorar les coses, a fi que l’esport siga molt més complet i que les instal·lacions esportives tinguen un grau d’optimització adequat per a la ciutadania en general”.

Senén Ródenas: “Cada any van batent rècords”.
Per part de l’organització, Senén Ródenas mostra la seua satisfacció perquè “disposàvem de 750 places i les hem completades inclús ans que acabara el període d’inscripcions”.
Pel que respecta a la Fira del Corredor celebrada el dia anterior en el Palau de Congressos, Ródenas destacava que “hi ha una animació molt gran perquè els corredors, especialment aquells d’ultra trail, estan en un xicotet món on es mouen a la perfecció i on tots els articles tenen una gran acceptació”.
Quant a la possibilitat que es baten marques, el portaveu de l’organització comenta que “cada any van batent-se rècords, especialment el d’home. Fa tres anys que estem batent-lo i engany tenim constància que hi ha corredors especialment preparats per a batre’l. En dones, fa dos anys seguit que guanya la mateixa participant i enguany ja vorem si aconseguix batre’l o ix alguna participant més eficaç”.