Carlos González: “Estem fent una inversió molt útil per millorar la formació en hoteleria”

Carlos González: “Estem fent una inversió molt útil per millorar la formació en hoteleria”

L’alcalde i el regidor de Promoció Econòmica visiten els alumnes de l’Escola Municipal d’Hoteleria que es formen per a ajudant de cuina

“Estem fent una inversió molt important en la formació de persones del nostre municipi que no tenen treball amb un programa que té com a finalitat millorar-ne l’ocupabilitat”, indicà este matí l’alcalde, Carlos González, durant la seua visita a l’Escola Municipal d’Hoteleria, en companyia del regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez, on quinze alumnes acaben de finalitzar la formació teòrica i pràctica d’ajudant de cuina per a passar a realitzar 80 hores de pràctiques professionals en restaurants d’Elx amb els quals l’Ajuntament ha firmat un conveni de col·laboració.
“Immediatament després de l’últim taller que s’impartí, cinc dels quinze alumnes que es formaren trobaren treball i tenim unes magnífiques expectatives també en relació amb estos altres deu perquè són alumnes que han aconseguit un molt bon nivell amb estes 350 hores de formació que els capaciten per a ser ajudants de cuina. Per tant, creem que estem fent una inversió molt útil perquè millora la formació i augmenten les possibilitats de trobar treball en un moment en què el sector de l’hoteleria està en auge per l’arribada de la Setmana Santa i de l’estiu”.
Alumnes desocupats
Este curs d’operacions bàsiques equival a ajudant de cuina, consta de 350 hores de formació i han participat quinze il·licitans inscrits en les llistes de desocupació laboral forçosa. “L’objectiu és atorgar un certificat de qualificació professional que els capacite per a aconseguir un lloc de treball”, indica el regidor de Promoció Econòmica.
“De les 350 hores, 80 són de pràctiques en empreses ja que la regidoria ha firmat un conveni amb els millors restaurants d’Elx perquè puguen completar esta formació teòrica i obtindre eixe certificat que estic segur que els donarà noves oportunitats, per tal com en anteriors cursos el percentatge d’inserció laboral ha estat en nivells molt alts”, comenta Héctor Díez.
Dos cursos més
Per altra banda, enguany s’impartiran dos cursos més d’operacions bàsiques (ajudant de cuina) i un de cuina, de quasi 900 hores, a partir del mes de maig i finançats amb fons municipals, en els quals es pot inscriure qualsevol il·licità que estiga en les llistes de desocupació laboral forçosa. “És una iniciació en el món de la cuina que obri noves possibilitats de trobar treball”, afirma el regidor.
Els alumnes, que han estat dirigits per Justo del Amo, han mostrat la seua satisfacció per les ensenyances rebudes i confien que esta capacitació els servisca per a tornar al mercat laboral.