Carlos González: “Futurmoda demostra la fortalesa del sector dels components del calçat”

Carlos González: “Futurmoda demostra la fortalesa del sector dels components del calçat”

L’alcalde d’Elx inaugura junt amb el president de la Generalitat Valenciana la 37a edició del Saló Internacional de la Pell, els Components i la Maquinària per al Calçat i la Marroquineria que se celebra en la IFA

Futurmoda demostra la fortalesa del sector dels components del calçat, és una fira que any rere any creix en nombre d’expositors i en superfície d’exposició”, assenyalà este matí l’alcalde d’Elx, Carlos González, el qual, junt amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, inaugurà l’edició número 37 del Saló Internacional de la Pell, els Components i la Maquinària per al Calçat i la Marroquineria (Futurmoda) que se celebra hui i demà en un dels pavellons de la Institució Firal Alacantina (IFA), organitzada per l’Associació Espanyola de Components del Calçat (AEC).
Futurmoda presenta les tendències en els components de calçat per a la primavera-estiu de 2018 i disposa d’un total de 210 expositors que presenten 350 firmes en una superfície aproximada de 10.000 metres quadrats. Un 25% d’estos expositors són estrangers i procedixen fonamentalment de la Xina, Itàlia i Turquia. L’actual edició de la mostra ha crescut prop d’un 20% respecte a la d’octubre i un 58% si es compara amb la que se celebrà en el mes de març de l’any passat.
L’acte d’inauguració comptà també amb la presència del director general d’Indústria i Energia, Diego Macià; dels regidors d’Elda i Petrer, Rubén Alfaro i Alfonso Lacasa, respectivament; del president d’AEC, Manuel Román; i del seu director, Álvaro Sánchez.
L’alcalde d’Elx agraí la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, “perquè suposa el suport del Consell a un sector que és fonamental per a la indústria valenciana i alhora per a l’economia il·licitana”. Carlos González també volgué felicitar l’Associació Espanyola de Components de Calçat “per l’edició d’una fira que cada any se supera i que hui ocupa 10.000 metres quadrats amb unes 350 firmes, cosa que demostra què és allò que realment importa: la fortalesa d’un sector fonamental per al desenvolupament socioeconòmic de la ciutat, des del punt de vista de la creació de riquesa i de la generació de treball”.
Un sector fonamental
Per la seua part, el president de la Generalitat destacà que la fira “ret compte d’allò que és un sector fonamental per a l’economia valenciana i alacantina. El 40% del calçat de tota España es fa ací, i el gran nombre d’exportacions ret compte de la seua projecció internacional”. No obstant això, el president indicà que “estem travessant moments de dificultats i ens preocupa el Brexit i com es condicionarà des del punt de vista de la política americana el proteccionisme”,
“En tot cas, és evident que la força d’esta indústria es veu precisament en esta fira de components”, destacà Ximo Puig. En relació als expositors, el president assenyalà que “allò que estan fent és mantindre la il·lusió permanentment, en moments millors i en moments més difícils, però ara podem dir que la indústria del calçat té un gran futur a Alacant. Açò que es fa ací no pot fer-se en un altre lloc, hi ha una gran saviesa, creativitat, innovació i qualitat que ens dóna eixa presència pròpia que tenim en els mercats”.
El president insistí també en l’aposta per la internacionalització i la innovació com a dos dels elements fonamentals per a estabilitzar el sector i garantir-ne el futur.