Carlos González: “La Universitat Miguel Hernández d’Elx és un actor clau per a construir una ciutat millor”

Carlos González: “La Universitat Miguel Hernández d’Elx és un actor clau per a construir una ciutat millor”

L’alcalde expressa la “voluntat ferma de prestar el màxim suport institucional a la UMHE” durant el seu discurs amb motiu de l’entrega de premis del Consell Social

“En un dia com hui hem de posar de relleu que la Universitat Miguel Hernández d’Elx és un actor clau i determinant per a construir una ciutat millor, una ciutat amb majors quotes de qualitat de vida i de benestar social”, assenyalà l’alcalde d’Elx durant el seu discurs amb motiu de l’entrega de premis del Consell Social de la Universitat, celebrada este dijous en el saló d’actes del rectorat.
L’acte comptà també amb la presència del conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent; la directora general d’Universitats, Josefina Bueno; el subdelegat del Govern a Alacant, José Miguel Saval; el rector de la Universitat, Jesús Pastor; y el presidenta del Consell Social, Francisco Borja, entre altres autoritats acadèmiques, civils i de distints àmbits de la societat.
Després de felicitar tots els premiats, Carlos González destacà “la creixent vinculació de la Universitat amb la ciutat” i incidí que “complix un paper crucial per al progrés del municipi perquè forma en coneixements i capacitats, impulsa la investigació i la innovació, afavorix la creació d’empreses de base tecnològica i, en definitiva, forma professionals competents i, ans de tot, bons ciutadans”.
L’alcalde il·licità aprofità l’acte “per reafirmar el nostre compromís inequívoc amb l’educació pública i de qualitat a Elx, com a garantia d’igualtat d’oportunitats per a tots i com a fonament per a un futur millor”. González afegí que “l’educació, en tots els seus nivells, és el pilar fonamental del progrés i el benestar individual i col·lectiu”.
Carlos González féu una crida a “sumar esforços perquè la nostra ciutat dispose d’un sistema educatiu útil a fi de contribuir a la cohesió, a la integració social i al progrés de tots” i expressà el seu agraïment al president del Consell Social i al rector “pel seu valuós treball al front de la nostra Universitat”.
Francisco Borja rebé un calorós homenatge durant l’acte ja que entra en l’últim any com a president d’este òrgan universitari. Borja manifestà la seua satisfacció pel treball desplegat i demanà a la institució que continue amb el seu esforç “perquè els estudiants troben un lloc de treball digne”. El president del Consell i el rector es fongueren en una emotiva abraçada entre els aplaudiments del públic que emplenava el saló.
El Consell Social ha distingit enguany estudiants, docents, empreses i distintes entitats següents:
EMPRESES I INSTITUCIONS:
Panama Jack S. A.
INVESTIGACIÓ:
Grups d’investigació: Calité Investigación. Investigadora principal: Virtudes Pérez Jover.
Jóvens investigadors: Alfonso Ortega Jiménez
ESTUDIANTS:
Alejandro Moltó Borreguero
Aitana García Cantos
EXCEL·LÈNCIA DOCENT:
María Asunció Amorós Marco
Pere Berbel Navarro
ACCIONS D’INNOVACIÓ EN LA GESTIÓ:
“Setmana d’Innovació en la Gestió Universitari de la UMH”, desplegada pel servici de qualitat de la Universitat.
ENTITAT SENSE FI DE LUCRATIU:
Associació de Dones Afectades pel Càncer de Mama d’Elx i Comarca (AMACMEC).
MILLOR ESPORTISTA UNIVERSITARI:
Santiago Sanz Quinto
RELLEVÀNCIA SOCIAL:
Juan Garrigós, grup Radio Elche Cadena SER
CÀTEDRES UMH:
Càtedres d’empresa i mecenatge: Francisco Javier Fernández Sánchez, Càtedra d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica de la UMH.
Càtedres institucionals UMH: José María Gutiérrez de la Torre, editor i estudiós de l’obra de Miguel Hernández; Jesús Rueda Cuenca, doctor en Medicina i investigador; Tramoistes del Misteri d’Elx; Francisco Serrano Valero, palmerer; Reial Orde de la Dama d’Elx; Toñi Pastor, de la cadena de botigues de calçat Cuplé; i els voluntaris de la UMH a Rwanda.