Carlos González: “Ens centrarem en la cessió temporal de la Dama però la nostra intenció és portar-la de forma permanent”

Carlos González: “Ens centrarem en la cessió temporal de la Dama però la nostra intenció és portar-la de forma permanent”

L’alcalde explica que el bust iber es troba en període d’adaptació climatològica, raó per la qual fins a l’any 2018 no seria possible el seu trasllat
L’alcalde es reunirà amb la Generalitat Valenciana per treballar en la nova estratègia per a aconseguir que la Dama vinga a Elx

L’alcalde, Carlos González, ha mostrat la seua satisfacció després de la reunió que mantingué ahir amb el secretari de Estat de Cultura, Fernando Benzo, i en la qual no es tancà la porta a una possible cessió temporal de la Dama a Elx. “Hem passat d’una negativa rotunda i reincident a una expectativa raonable”, ha assenyalat Carlos González, que ha afegit que se centraran en esta cessió temporal però que la intenció de l’equip de govern és portar la Dama de forma permanent
Així mateix, l’alcalde d’Elx ha ressaltat que el Govern no ha dit un sí rotund però manté oberta una possibilitat real d’esta cessió. “Cal buscar una data possible i, sobretot, vore les condicions”, ha indicat González.
Segons paraules que traslladà Benzo al propi alcalde, després de la reforma del Museu Arqueològic Nacional, en la qual s’implantà un nou sistema de climatització, la Dama es troba actualment en un període d’adaptació a les noves condicions del recinte. “Ha de ser un tècnic el que determine si l’adaptació, que començà en l’any 2013, ha conclòs”, ha exposat Carlos González, que ha afegit que després de quatre anys es pot suposar que esta adaptació ha acabat.
Per la seua part, el secretari d’Estat de Cultural explicà ahir a l’alcalde que este any és el 150é aniversari del Museu Arqueològic Nacional i en ser la Dama la peça més significativa de la col·lecció, no podria dur-se a terme el seu trasllat temporal fins que no concloguen els actes d’esta celebració.
“Tenint en compte estes condicions temporals, el segon semestre de 2018 podria ser una bona data per a la hipotètica cessió de la Dama a la ciutat”, ha explicat Carlos González.
Per a donar més notorietat a la petició, Fernando Benzo explicà a l’alcalde que caldria contextualizar la visita de la Dama d’Elx. A tal fi, Carlos González, ha assenyalat que és interessant poder acompanyar la possible exposició amb altres peces d’art ibèric, que no tenen per què ser il·licitanes; o amb documents que expliquen la història del bust iber.
Comissió bilateral
Després de la reunió amb el secretari d’Estat de Cultura, Fernando Benzo, l’alcalde d’Elx ha indicat que organitzarà una segona reunió amb la comissió bilateral que unix l’Ajuntament d’Elx i la Generalitat Valenciana, per a enfortir el suport i treballar sobre una nova estratègia que permeta la cessió temporal de la Dama.