Consell diversitat funcional 16/02/2017

Consell diversitat funcional  16/02/2017

S’ha celebrat en el Centre de Congressos d’Elx el Consell Municipal de Persones amb Diversitat Funcional presidit per la regidora de Benestar Social i Discapacitat, Teresa Macià.
En ser el primer Consell de l’any en curs hi ha hagut molta participació, cosa que és d’agrair per tal com el Consell és un òrgan de participació que pretén donar veu als col·lectius de la ciutat que treballen en l’àmbit de la discapacitat.
Els punts tractats en l’orde del dia han sigut, entre altres:
· Avaluació de les activitats realitzades amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat celebrat el passat mes de desembre amb un balanç positiu d’estes activitats.
· Reformulació de la celebració del Dia de la Rampa, reconvertint-lo en el Dia de l’Accessibilitat i fent propostes per a este dia, que s’abordaran en la següent mesa de treball.
· Establiment de les dates de les meses de treball del Consell (accessibilitat, educació, dependència, inserció laboral i successos), que es duran a terme durant el mes de febrer i març.
· Informació sobre euro-taxi i bono-taxi. Recollida de propostes ja que s’està treballant en la millora d’estos dos servicis.
Destacar la participació en el Consell de la regidora de Mobilitat Urbana i dels seus tècnics, així com de l’associació de taxistes d’Elx, que han aclarit dubtes i recollit propostes. Agrair també l’assistència del tècnic d’esports que ha respost a diverses preguntes.
Ens pareix especialment rellevant la informació donada pel representant del grup popular en el Consell, de la pròxima celebració a Elx d’un Congrés sobre Dret i Discapacitat que es farà cap al final d’any.
Dir també que des de la Policia Local i en coordinació amb Mobilitat urbana i este Consell, es desplegaran una campanya i activitats de sensibilització i conscienciació al voltant de l’accessibilitat.
Així mateix, es treballarà en una declaració institucional, que es presentarà a la junta de portaveus, en relació a la defensa del dret al vot de les persones amb discapacitat, instant les administracions públiques a fer efectiu este dret en condicions d’igualtat.