Declaració suport a familiars de Patricia Aguilar

Declaració suport a familiars de Patricia Aguilar

Des del passat 7 de gener els il·licitans estem molt preocupats i alarmats per la desaparició de la jove de 18 anys, Patricia Aguilar Poveda, que anuncià als seus pares que anava a una festa d’aniversari i ja no tornà a casa.

L’angúnia dels seus pares, de tota la seua família, és molt difícil de suportar, i per això diverses entitats ens hem proposat fermament difondre la crida d’auxili dels pares de Patricia Aguilar perquè qualsevol persona que tinga alguna notícia sobre el seu parador la faça aplegar a la seua família.

Les dades indiquen que una secta, que hauria contactat amb ella en una etapa de la seua vida en què era especialment vulnerable, pot estar darrere d’esta desaparició, i que Patricia Aguilar podria haver abandonat Espanya i trobar-se al Perú. Els intents per contactar amb ella han sigut infructuosos, i tot el seu entorn familiar té els indicis suficients per a sospitar que no se n’ha anat per la seua pròpia voluntat.

Considerem que hui dijous, 9 de març, és el dia assenyalat perquè tots els il·licitans mostrem la nostra solidaritat amb l’angúnia i la preocupació dels pares i familiars de Patricia Aguilar.

El 9 de març és el dia instituït pel Congrés dels Diputats des de 2010 com a “Dia de les Persones Desaparegudes sense causa aparent”, i en este dia els Ajuntaments declarem:

  • La nostra solidaritat incondicional amb els familiars estenallats per l’angúnia i la incertesa de no saber on ni per què ha desaparegut algun dels seus sers volguts.
  • El nostre compromís actiu materialitzat en la posada en marxa de tots els recursos possibles del nostre àmbit administratiu (Protecció Civil, Policia Local, Servicis Socials), en estreta coordinació amb les Forces i els Cossos de Seguretat de l’Estat.
  • La nostra crida als mitjans de comunicació i als ciutadans a afegir els seus esforços en una col·laboració que permeta donar una resposta immediata, especialment en els casos de menors i persones majors o malalts mentals; així com brindar un sòlid i continuat acompanyament als familiars que els busquen.

L’experiència ha confirmat que l’absoluta majoria de les desaparicions denunciades a Espanya any rere any respon a causes alienes al legítim lliure albir de les persones. Per això, la seua busca, lluny de qüestionar la seua llibertat, és una mà estesa enfront de circumstàncies forçoses de molt diversa índole.

La solidaritat ben entesa suposa la reivindicació del dret de les famílies a saber  sobre el parador dels seus sers volguts, unida al més absolut respecte de la llibertat individual de tota persona a decidir sobre la seua vida.


Carlos González Serna, Alcalde d’Elx