L’Ajuntament aporta 100.000 euros al Misteri

L’Ajuntament aporta 100.000 euros al Misteri

L’alcalde, Carlos González, i el president del Patronat, Fernando García, firmen el conveni de col·laboració per a enguany

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el president del Patronat del Misteri, Fernando García, han firmat este matí un conveni de col·laboració pel qual l’Ajuntament aporta una subvenció de 100.000 euros per a col·laborar en la difusió i el manteniment de la Festa durant este any.
“Hui firmem el conveni amb el Patronat del Misteri pel qual l’Ajuntament incrementa de nou l’esforç pressupostari dedicat a col·laborar al manteniment de la Festa. Hem passat dels 80.000 euros que es mantingueren durant els quatre anys de la legislatura passada a 90.000 en l’exercici de 2016 i a 100.000 en l’exercici de 2017, un increment del 25%, un esforç molt considerable que al final reflectix la voluntat de l’equip de govern de donar suport de forma decidida a la Festa com a màxim referent de la cultura il·licitana”, assenyalà l’alcalde després de la firma.
“La Festa és un element fonamental per a l’equip de govern i manifestem amb este acord el nostre suport decidit i, casualment, el passat 11 de març es complien 409 anys des d’aquell històric acord del Consell de la Vila pel qual l’Ajuntament assumia el compromís de mantindre la Festa. Hui firmem este conveni, que és la traducció contemporània d’aquella decisió tan important que es prengué l’11 de març de 1609”, afegí Carlos González.
Per la seua part, Fernando García, manifestà que “estem ben agraïts a l’Ajuntament per les subvenciones que ens ha concedit perquè és el major defensor de la Festa del poble d’Elx. Des de fa 409 anys ha sigut sempre el principal col·laborador que ha tingut el Misteri. L’Ajuntament ens ha donat suport econòmicament i moralment, en tots els aspectes”.