L’Ajuntament tanca l’any 2016 amb un superàvit de 10,7 milions d’euros

L’Ajuntament tanca l’any 2016 amb un superàvit de 10,7 milions d’euros

La regidora d’Hisenda, Ana Arabid, assegura que els comptes municipals estan sanejats

La regidora d’Hisenda, Ana Arabid, ha retut compte hui dels assumptes tractats en la comissió de l’àrea financera on s’ha abordat la liquidació del pressupost de 2016. El primer dels punts al qual ha fet referència Arabid ha sigut el relatiu a la capacitat de finançament, ço és, l’indicador que establix que els ingressos no financers (sense recórrer a préstecs) de l’Ajuntament són suficients per a fer front a les despeses no financeres. “En este cas tenim un superàvit de 10,7 milions d’euros, cosa que vol dir que una volta pagades totes les nostres obligacions en 2016 ens sobren 10,7 milions”, ha indica la regidora que ha afegit que “respecte al romanent de tresoreria, que fa referència al conjunt de tots els comptes de l’Ajuntament incloent, per exemple, els fons líquids que tenim en els bancs, assenyalar que este romanent ajustat queda en 6,9 milions d’euros després d’haver efectuat els pagaments de totes les factures de 2016”. En este punt, Arabid ha tornat a denunciar l’obligació imposada pel Govern d’Espanya perquè esta quantitat es dedique a amortitzar deute i no a inversions.
Respecte al nivell d’endeutament, el percentatge que representa el deute de les operacions de préstecs que tenim sobre els nostres ingressos és del 50,42%. “Tancàvem l’any 2015 amb un 70,06%, per tant hi ha un descens de quasi 20 punts i en els últims dos anys el deute de l’Ajuntament s’ha reduït en 36 milions d’euros”.
“Estes dades posen de manifest que tenim una situació econòmica sanejada amb ingressos suficients per a sanejar les nostres despeses; un deute raonable que ens permet sol·licitar finançament per a noves inversions i paguem els proveïdors en un termini raonable de 12,5 dies de mitjana”, ha indicat la regidora.
Per acabar, la regidora ha explica que en 2016 se superà la regla de la despesa a conseqüència del pagament de la paga extra dels funcionaris de 2012 (més de dos milions d’euros) i, per altra banda, la baixada de l’IBI que suposà una minva d’ingressos d’1,9 milions. Arabid ha indicat que esta situació no es repetirà en 2017 ja que en este exercici no s’han de pagar els dos milions de la paga extra endarrerida.