L’Ajuntament duplica la partida per a actuacions de millora de la seguretat vial

L’Ajuntament duplica la partida per a actuacions de millora de la seguretat vial

El regidor de Manteniment, Héctor Díez, anuncia una inversió de 580.000 euros per a millores en la senyalització horitzontal i vertical de camins i carrers i nous punts semafòrics

La regidoria de Manteniment de l’Ajuntament d’Elx invertirà en 2017 un total de 580.000 euros, el doble que el passat exercici, en actuacions de millora de trànsit i seguretat vial. Així ho ha explicat el regidor de l’àrea, Héctor Díez, que ha indicat que “els tècnics municipals ja tenen enllestits tots els projectes i plecs perquè les actuacions s’inicien al llarg d’enguany”.
Tal i com ha apuntat Díez “en concret es destinaran 350.000 euros en manteniment de senyalització horitzontal, 80.000 euros en manteniment i millora de la senyalització vertical, 50.000 euros en millora de senyalització de camins i carrers i 100.000 euros en millora d’instal·lacions semafòriques”.
Pel que fa a senyalització horitzontal, el pressupost destinat permetrà repintar completament el barri de Carrús, el barri del Pla i el Sector Quint, el barri tradicional d’Altabix, Ciutat Jardí i Sant Antoni. A més es tornaran a pintar tots els passos de vianants pròxims als centres educatius i al mateix temps reforçar la pintura en els polígons industrials de Carrús, Altabix i la zona industrial de la carretera de Crevillent.
“Quant a les pedanies, farem un esforç molt important repintant els nuclis urbans de les Baies, la Foia, la Marina, l’Altet i els Arenals. En camins s’efectuaran nou actuacions en camí de Perleta a la Vallverda, Vereda de Santa Teresa, accessos als Arenals del Sol, Camí Santa Anna-Jubalcoi- Salades, Camí Vell de Crevillent, camí de Torrellano a l’Aeroport, baixada a les platges de la Marina i el camí del Barranc-camí de Pedra Escrita entre altres”, ha apuntat el regidor.
En senyalística s’invertiran 80.000 euros a reforçar els senyals que estan en mal estat i en els que han desaparegut a causa d’actes vandàlics. “Es tracta d’una actuació molt necessària per a millorar la seguretat vial tornant a posar, per exemple, els senyals de “cediu el pas” en els accessos a les rotondes, ha indicat Díez.
Actuació en encreuaments
Com a novetat enguany, i gràcies al fet que s’ha recuperat la capacitat inversora de l’Ajuntament, s’actuarà sobre encreuaments en el nucli urbà que concentren molts accidentes.
“La mesa de trànsit estigué treballant en els 20 encreuaments més conflictius i començarem a actuar sobre ells. Este és el cas de l’encreuament de Doctor Sapena amb Antonio Pascual Quiles; es col·locarà una nova instal·lació semafòrica en l’encreuament de Bisbe Winibal amb Gregorio Marañón i es procedirà a instal·lar un pas de vianants regulat per semàfors en l’encreuament de l’avinguda d’Alacant amb el carrer Sabadell, una actuació molt sol·licitada pels usuaris de la Ciutat Esportiva. Pretenem evitar accidentes molt greus ja que hi ha una gran concentració de gent els caps de setmana i els cotxes hi circulen a gran velocitat”, ha conclòs el regidor.