L’Ajuntament inicia la tramitació de la nova ordenança sobre sorolls amb una consulta ciutadana

L’Ajuntament inicia la tramitació de la nova ordenança sobre sorolls amb una consulta ciutadana

L’objectiu és que els veïns participen en esta norma i d’esta forma crear consciència sobre la contaminació acústica

La regidoria d’Obertures ha posat en marxa una consulta ciutadana, a la qual es pot accedir per mitjà de la web de l’Ajuntament, per a començar els tràmits d’una nova ordenança contra la contaminació acústica.

“La realització d’esta nova ordenança respon a la nova norma d’AENOR i a la sentència que ens obligava a canviar dos dels articles de l’anterior ordenança de 2013”, ha exposat el regidor d’Obertures, Carlos Sánchez.

Així mateix, el regidor d’Obertures ha exposat les mesures que s’estan desplegant des del Consistori per a normalitzar la contaminació acústica. En primer lloc, s’han realitzat cursos de formació sobre el soroll per a la Policia Local i els tècnics de l’àrea. També s’ha disposat d’una assessoria externa i en 15 locals de la ciutat s’ha incorporat un sistema de control remot per a regular els límits acústics.

“Hem adquirit un nou sonòmetre i el nostre objectiu és conscienciar tota la ciutadania sobre la problemàtica del soroll, ja que al final és un problema de tots”, ha explicat Sánchez.

Així mateix, en la nova ordenança que es tramitarà s’inclourà un Observatori del Soroll, en el qual es realitzaran informes exhaustius sobre els aparells de medició. També es duran a terme fòrums de trobada a fi d’implicar al màxim tots els sectors socials. S’obrirà també una oficina virtual per a atendre la ciutadania i s’instal·laran més sonòmetres i semàfors acústics.

“També volem desplegar campanyes de sensibilització en instituts per a conscienciar la ciutadania des de l’arrel”, ha exposat Carlos Sánchez, que ha afegit que totes les mesures que es prendran són per a potenciar un oci responsable.

Carlos Sánchez ha explicat que el període de consulta es mantindrà en la web aproximadament durant 15 dies i, a partir d’allí, començaran els tràmits necessaris per a la realització de la nova ordenança.

Enllaç a la consulta ciutadana Veure enllaç