L’Ajuntament premiarà les empreses que fomenten les energies renovables en la contractació del servici de subministrament elèctric d’instal·lacions municipals

L’Ajuntament premiarà les empreses que fomenten les energies renovables en la contractació del servici de subministrament elèctric d’instal·lacions municipals

Només s’hi podran presentar firmes, l’energia elèctrica de les quals vinga d’energies renovables almenys en un 60%

El regidor de Via Pública, Héctor Díez, i el d’Eficiència Energètica, Antonio García, han anunciat hui que l’Ajuntament d’Elx premiarà les empreses que fomenten les energies renovables en la contractació del servici de subministrament elèctric per a les instal·lacions municipals.
Tal i com ha explicat Díez, “este equip de govern ha fet una aposta decidida perquè Elx es convertisca en 2030 en “Ciutat verda europea”. Estem adoptant decisions i emprenent accions que avalen esta proposta”.
“En esta línia -afig el regidor- la Junta de Govern Local té previst aprovar este divendres el plec de condicions per a la contractació del servici de subministrament elèctric per a les instal·lacions municipals de més de 10 kW i premiarà les empreses que demostren la seua aposta per les energies renovables”.
Tal i com ha explicat Díez “s’ha elaborat un plec pel qual només poden presentar-se empreses, l’energia elèctrica de les quals provinga d’energies renovables almenys en un 60%. Eixe serà el mínim per a què les empreses es puguen presentar. A més, aquelles empreses que opten per un subministrament d’energies renovables de fins al cent per cent podran obtindre cinc punts més en allò que és el concurs públic. Estem davant d’una aposta decidida per tal que les instal·lacions municipals tinguen subministrament elèctric provinent d’energies renovables que no contaminen”.
Per la seua part, Antonio García, ha dit que “hem treballat amb la regidoria de Manteniment en esta iniciativa que ens posa a l’avantguarda de l’Estat com a Ajuntament quant a l’ús d’energies renovables en instal·lacions municipals”.
“El canvi climàtic s’accelera i des de les administracions devem actuar. L’aposta per les energies renovables és clara. Són inesgotables, són netes i contrasten amb les energies que contaminen”, ha afegit Antonio García.
“Tenim en l’horitzó Elx capital verda europea 2030 i un dels dotze ítem que es valoren és este”, ha conclòs el regidor.