L’Ajuntament presenta la VIII edició de la “Transil·licitana”

L’Ajuntament presenta la VIII edició de la “Transil·licitana”

El succés esportiu se celebrarà el pròxim 11 de març i disposarà d’un recorregut de 100 km a realitzar en un màxim de 24 hores
Com a novetat, enguany s’entregarà als esportistes “sudaderes” perquè resistisquen millor les hores de fred

El regidor d’Esports, Jesús Pareja, ha presentat este matí junt amb diversos membres de la Policia Local d’Elx, l’octava edició de la Transil·licitana. El succés esportiu se celebrarà el pròxim 11 de març i tindrà un recorregut de 100 kilòmetres a completar en un temps màxim de 24 hores.
“És una prova mítica, dura i per a valents”. Així és com ha descrit el regidor d’Esports la Transil·licitana, que passa pels llocs més emblemàtics de la ciutat.
Segons ha explicat l’intendent de la Policia Local, Senén Ródenas, enguany s’ha millorat en l’atenció els participants. “El màxim de participants és de 750 per a poder atendre tots amb més qualitat”, ha explicat Ródenas, que ha indicat que a més es repartiran sudaderes perquè els participants puguen suportar millor les hores de fred.
Així mateix, l’intendent ha subratllat que quasi s’ha esgotat la quota de participants i que en esta edició hi haurà representants de quasi totes les províncies d’Espanya. “Un 52% dels inscrits són locals i el 48% restant són de persones que vénen de fora d’Elx”, ha explicat Senén Ródenas, que ha afegit que també participaran persones de Mèxic, Alemanya, Àustria, Irlanda o el Regne Unit.
Per la seua part, segons el rang d’edat, la major part dels esportistes tenen una edat compresa entre els 35 i 44 anys. “N’hi ha també de més veterans, de moment enguany disposem de 10 participants que superen els 65 anys”, ha explicat Ródenas.
L’entrega de dorsals es farà en el Passeig de l’Estació. Els més retardats encara poden inscriure’s a la prova a través de la web de Chiplevante. Per a més informació es pot consultar la web www.transilicitana.es.