L’Ajuntament reduïx el deute municipal en 43 milions d’euros en menys de dos anys

L’Ajuntament reduïx el deute municipal en 43 milions d’euros en menys de dos anys

La portaveu de l’equip de govern, Patrícia Macià, ha anunciat que el deute municipal s’ha reduït en prop de 43 milions d’euros des del mes de maig de 2015.

“Cal destacar que quan este equip de govern aplegà a l’Ajuntament al maig 2015 el deute municipal era de 119 milions d’euros i en l’actualitat n’és de 76,5 milions”, ha indicat Macià que, ha explicat que la ràtio d’endeutament en 2017 és del 45% i les previsions són que en el 2020 es reduïsca fins al 19%.
Tal i com ha dit Macià, “és una baixada important del deute de l’Ajuntament, cosa que significa que s’estan gestionant bé els diners dels il·licitans, s’està complint la Llei d’Estabilitat Pressupostària, complim el pagaments tant a proveïdors com a bancs i, a més, oferim servicis de qualitat als il·licitans. És una bona gestió tant d’Hisenda com de la resta de regidories”.
Per la seua banda, el portaveu adjunt, Antonio García, ha assenyalat que l’Ajuntament d’Elx s’ha adherit a la campanya “Hora del Planeta 2017” que tindrà lloc el pròxim dissabte 25 de març.
“És una hora, de les 20:30 a les 21:30 h., durant la qual s’apaguen les llums a fi d’intentar conscienciar de la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic i les seues conseqüències ja que ens està afectant d’una forma molt important i només cal vore les temperatures que es registraren ahir a València, que aplegaren als 30 graus”, ha indicat García, que ha apuntat que l’Ajuntament s’adherix a esta iniciativa apagant les llums del Consistori, del Molí Real, de la Torre dels Vaïllos i del Pont d’Altamira.