El Tercer Congrés d’Educació Emocional reunirà mig miler de professors a Elx

El Tercer Congrés d’Educació Emocional reunirà mig miler de professors a Elx

Tres especialistes en distints camps de l’educació oferiran conferències els pròxims 3, 4 i 5 d’abril
“Un alumne que tinga resoltes les seues emocions aconseguirà millor rendiment acadèmic”, asseguren els organitzadors

El “Tercer Congrés d’Intel·ligència Emocional” reunirà en el Centre de Congressos els pròxims 4, 5 i 6 d’abril mig miler de professors, segons han informat este matí els responsables de l’organització.
Els objectius d’esta cita són fomentar l’organització del centre educatiu al voltant de la convivència i el desplegament de l’educació emocional, potenciar les habilitats socioemocionals de l’alumnat i promoure en el professorat competències emocionals, tal com explicaren este matí Patrícia Macià, regidora d’Educació; José Antonio Corral, director de l’IES La Foia i responsable de ConviElx; Júlia Miquel, professora de l’Institut L’Assumpció, i Fernando Sánchez, representant del Centre de Formació de Professors (CEFIRE) d’Alacant.
“Cada dia se celebrarà una ponència de tres especialistes amb l’objectiu de fomentar i promoure en el centre educatiu l’educació emocional, indispensable com a complement al desenvolupament cognitiu dels alumnes i, sobretot, una eina fonamental per a la prevenció, per tal com la majoria dels problemes tenen el seu origen en l’àmbit emocional”, assenyalà Patrícia Macià.
Per la seua part, José Antonio Corral, explicà que “enguany estem prou satisfets perquè els tres ponents que vénen són de reconegut prestigi”.
“La primera de les ponents, Nélida Zaitegui, mestra i pedagoga, parlarà sobre com s’organitza un centre educatiu al voltant de la convivència. Treballar la convivència facilita molt les relacions en els centres, cosa que fa que els expedients disciplinaris disminuïsquen notablement”, indicà Corral.
“El segon pla és treballar amb l’alumnat perquè l’alumne siga emocionalment competent. Un alumne que tinga resoltes les seues emocions, i més en l’adolescència, tindrà millor rendiment acadèmic i passarà per l’institut com una experiència de vida, no com una experiència negativa”, afegí Corral. María del Mar Romera, mestra i especialista en intel·ligència emocional, serà la ponent.
“La tercera part d’este congrés és el professorat. És fonamental que el professor tinga també eixa consciència que el desenvolupament cognitiu va unit al desenvolupament emocional i cal posar-se en el lloc de l’altre, en este cas en el lloc de l’alumne per, a partir d’allí, poder gestionar la transformació que volem realitzar en l’alumne. Ací tenim Juan Vaello, psicopedagog i orientador, que ha treballat des de fa temps en l’assumpte de com fer perquè el professorat desperte la seua capacitat envers l’alumne, primer treballant-se a si mateix”, explicà el representant de ConviElx.
Els organitzadors agraïren el suport de l’Ajuntament per a l’organització d’este succés, en què també col·laboren la Generalitat Valenciana, el CEFIRE d’Alacant i ConviElx.