El parc mòbil d’Elx augmenta en més de 2.500 vehicles en dos anys

El parc mòbil d’Elx augmenta en més de 2.500 vehicles en dos anys

En la ciutat hi ha prop de 146.500 turismes de tracció mecànica
L’Ajuntament ha donat de baixa, per ofici, més de 1.500 vehicles que no estaven en circulació

La regidora d’Hisenda, Ana Arabid, ha mostrat este matí les dades relatives al padró de vehicles de tracció mecànica en la ciutat d’Elx. Segons ha indicat, en els dos últims anys el nombre de vehicles ha augmentat en 2.559 respecte a l’any 2013. Així mateix, actualment hi ha en la ciutat circulant un total de 146.491 turismes de tracció mecànica.
“Hem depurat el cens, cosa que no es feia des de l’any 2003 i que caldria fer aproximadament cada 10 anys”, ha explicat la regidora de l’àrea, que ha afegit que en total s’han donat de baixa, per ofici, 1.584 vehicles.
Estos vehicles, segons ha explicat Ana Arabid, s’han donat de baixa per diversos motius. “Hem donat de baixa turismes amb més de 16 anys, amb la ITV caducada, sense assegurança o amb el titular del vehicle empadronat fora d’Elx”, ha dit la regidora d’Hisenda, que ha afegit que ara el cens és més fiable i concorde que ans.
Així mateix, Ana Arabid ha recordat que el termini per al pagament d’impostos de vehicles, de forma voluntària, estarà obert fins al pròxim 5 de maig. Si el 100% dels vehicles censats el pagara, l’Ajuntament recaptaria un total de 13.234.916 euros, una xifra pareguda a la de 2016.
“Cal tindre en compte que a pesar d’haver-hi més vehicles cada volta hi ha més turismes híbrids, que no contaminen tant, per això la xifra de recaptació no augmenta significativament”, ha exposat Ana Arabid, que ha afegit que en l’any 2016 un 84% dels vehicles censats pagà l’impost en el termini voluntari.