La coreògrafa Asun Noales llig la declaració institucional amb motiu del Dia de la Dona

La coreògrafa Asun Noales llig la declaració institucional amb motiu del Dia de la Dona

Més d’un centenar de persones, entre les quals es trobava gran part dels membres de la Corporació, assistixen a l’acte celebrat este matí en la Plaça de Baix

La lectura d’una declaració institucional amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, per la coreògrafa il·licitana Asun Noales, reuní este matí en la Plaça de Baix més d’un centenar de persones, entre les quals es trobaven nombrosos representants de la Corporació Municipal amb l’alcalde de la ciutat, Carlos González, al front.
La declaració està subscrita per tots els grups municipals que conformen l’Ajuntament il·licità i pretén “retre homenatge a totes les dones del món que han lluitat i lluiten cada dia per aconseguir i defendre els seus drets”.
En acabar l’acte se soltaren nombrosos globus de color lila simbolitzant la llibertat de la dona. Així mateix, en la fatxada de l’Ajuntament es col·locà a primera hora del matí un gran cartell amb el lema #IgualtatREAL en senyal de solidaritat.
El text complet de la declaració institucional és el següent:
Els i les portaveus dels Grups Municipals que conformen el Ple de l’Ajuntament d’Elx subscriuen la present Declaració institucional de l’Ajuntament d’Elx, davant la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones 2017
El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, ens brinda l’ocasió per a retre homenatge a totes les dones del món, que han lluitat i lluiten dia a dia per aconseguir i defendre els seus drets. És també un dia de celebració pels avanços aconseguits i reconéixer de forma especial que la lluita de les dones i el feminisme és una cultura i una filosofia basada en valors molt necessaris per a tota la humanitat.
Fins ara s’han fet passos de gegant per a la consecució de l’objecte d’esta reivindicació, però no és menys cert que se seguixen produint situacions de flagrant desigualtat en tots els àmbits socials, sobretot en el laboral, on les dones tenen molts més problemes que els hòmens per a trobar un lloc de treball i on els salaris són sensiblement més baixos pel fet de ser dona. També és impossible oblidar l’esgarrifós nombre de dones víctimes de la violència de gènere des que ha començat el 2017.
Aconseguir una societat més justa i igualitària, una igualtat REAL requerix el reconeixement de les capacitats, aptituds i vàlua de les dones. Per esta raó, es fa necessari seguir modificant comportaments, actituds, normes i valors socials que determinen la societat en la qual vivim. Creem que ha de seguir potenciant-se la posició de les dones en tots els àmbits, fonamentalment en el social i el laboral, perquè el progrés de les dones és el progrés de tota la societat i la nostra societat no pot ignorar el 52% del seu capital humà i del seu talent. La presència de les dones en l’àmbit públic i privat reclama una renovació del model de convivència, una nova organització de la societat que busque fórmules per tal de seguir avançant en l’eliminació dels obstacles als qual les dones s’enfronten en els diferents espais polítics, econòmics i socials.
Per tot això, acordem:
1. Commemorar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, promovent successos dirigits a reforçar el principi d’igualtat entre hòmens i dones, adherint-nos al lema de l’ONU “les dones en un món laboral en transformació: cap a un planeta 50-50 en 2030”
2. Donar suport a campanyes d’informació dirigides a la població immigrant, sobre la legislació espanyola en matèria d’igualtat entre hòmens i dones.
3. El compromís de tots i totes en el treball comú a fi d’evitar tota classe de desigualtat a través de les Institucions que representem, començant per la total incorporació de la dona en els càrrecs de responsabilitat política i social per a garantir una actuació conjunta des de dintre de les nostres organitzacions.
4. Apostar per una solució integral, per a l’eliminació definitiva de la Violència de Gènere, tant a través de la prevenció com de la lluita contra la violència exercida envers les dones, amb la posada en marxa del Primer Pla Municipal contra la violència envers les dones.
5. Sol·licitar a les Administracions de tots els nivells de gestió, que dupliquen el pressupost de prevenció, atenció i protecció a les dones que patixen mals tractes i al seus fills, així com impulsar un Pacte d’Estat per a la lluita contra tota discriminació contra la dona sobretot la que suposa tota classe de violència.
6. Potenciar la coeducació en l’escola a través de tot el nostre sistema educatiu. Considerem que el dret a la igualtat deu inculcar-se des de la infància, per tal com és esta la única forma d’aconseguir que en un futur els hòmens i les dones convisquen d’una manera igualitària i solidària.
7. Que és imprescindible que la dona dispose de tots els mitjans per a la seua consolidació en el món laboral a través de mesures positives des de totes les Institucions, introduint mesures que permeten conciliar la participació amb la vida personal i familiar tant a través de sistemes d’horaris i mètodes de treball com a través de sistemes de suport al conreu.
8. Garantir que els processos de participació ciutadana desplegats en el municipi, així com les polítiques que es despleguen des dels distints departaments municipals, s’incorpore la perspectiva de gènere.
9. Prioritzar a l’hora d’actualitzar el nomenclàtor dels carrers, el nom de dones que hagen sigut representatives o rellevants en el municipi.
10. L’Ajuntament d’Elx reafirma la seua convicció que no serà possible una societat justa i igualitària si no aconseguim que les dones puguen desplegar plenament les seues capacitats i manifesta la seua voluntat de continuar impulsant totes les accions que siguen necessàries per a aconseguir la igualtat real entre dones i hòmens, condició inexcusable en una societat democràtica.
Elx, 23 de febrer 2017
Carlos González Serna
Patrícia Macià Mateu
Mireia Mollà Herrera
Alcalde Grup Municipal Socialista
Grup Compromís per Elx
Jesús Ruiz Pareja
Vicente Granero Miralles
David Caballero Malagón
Grup Municipal Partit d’Elx
Grup Popular
Grup Municipal Ciudadanos
Cristina Martínez Rodríguez
Grup Municipal Ilicitanos por Elche