La majoria de col·legis d’Elx tria el nivell intermedi de plurilingüisme per al pròxim curs

La majoria de col·legis d’Elx tria el nivell intermedi de plurilingüisme per al pròxim curs

Un total de 14 centres docents ha sol·licitat el nivell avançat 1 que suposa l’ensenyança en anglés de l’Educació Física i Artística; i en valencià de Coneixement del Mitjà

 

A falta d’unes dades, la majoria de col·legis d’Elx ha triat el nivell intermedi de plurilingüisme per al curs 2017-2018. Així ho ha anunciat este matí la regidora d’Educació, Patrícia Macià, que ha ressaltat que exceptuant un centre on no s’han posat d’acord, en la resta no hi ha hagut incidències a l’hora de triar el nivell de plurilingüisme que volen adoptar de cara al pròxim curs.
“Han sigut els consells escolars els que han valorat el nivell per a cada centre, en el cas del col·legi Víctor Pradera, on no s’han posat d’acord, serà la pròxima Conselleria la que decidirà sobre el centre”, ha indicat la regidora d’Educació.
Així mateix, Macià ha ressaltat que han sigut 14 els centres educatius que han triat un dels nivells més alts de plurilingüisme: l’avançat 1. “Estos col·legis donaran Educació Física i Artística en anglés, i Coneixement del Grau Mitjà en valencià, a banda de les assignatures que ja es donaven en estos idiomes”, ha explicat Patrícia Macià, que ha afegit que només dos col·legis han triat el nivell bàsic de plurilingüisme.
“Esta classe d’ensenyança s’impartirà des dels quatre anys i informarem els pares ans que escolaritzen els seus fills sobre el nivell de plurilingüisme que té el centre triat i què suposa per a l’ensenyança”, ha explicat la regidora d’Educació.
Jornada Contínua
La Conselleria ha emés la resolució sobre si aprova la jornada contínua als 22 centres educatius que la sol·licitaren. Segons ha explicat Patrícia Macià, del total només a 10 col·legis se’ls ha admés la sol·licitud.
“Açò no significa que a la resta se li haja denegat, sinó que faltava alguna classe de document o d’un error que deuen corregir”, ha explicat la regidora d’Educació, que ha insistit que no s’ha denegat la jornada contínua a cap centre educatiu.
Així mateix, els propis pares hauran d’elegir si s’implanta o no la jornada contínua en el centre que els pertoque, per mitjà d’una votació el pròxim 4 d’abril.