La residència de persones amb malaltia mental, gestionada per Asfeme, obrirà les seues portes en el mes d’octubre

La residència de persones amb malaltia mental, gestionada per Asfeme, obrirà les seues portes en el mes d’octubre

La seua obertura permetrà crear 34 llocs de treball i disposar de 40 places d’ingrés i 20 vinculades al centre de dia
L’alcalde destaca que es complix l’objectiu de millorar l’atenció a les persones amb malaltia mental i a les seues famílies
Les instal·lacions estaven tancades des de 2012 i el govern actual impulsà la gestió per tal que obriren les seues portes

La residència de persones amb malaltia mental i centre de dia (CEEM i CDIA) obrirà les seues portes a Elx el pròxim mes d’octubre, gestionada per l’Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental d’Elx, Crevillent i Santa Pola (Asfeme), segons anunciaren este matí l’alcalde de la ciutat, Carlos González, la regidora de Benestar Social, Tere Macià, i la presidenta i la directora de l’associació, Maria José Gisbert i Noelia Aznar, respectivament.
La residència disposarà de 40 places, a més d’altres 20 vinculades al Centre de Dia i la seua obertura permetrà crear 34 llocs de treball de la rama sociosanitària, 27 vinculats a la pròpia residència i set al centre de dia.
La gestió de la residència, segons dades oferides per l’alcalde, ascendix a 2.100.000 euros anuals, dels quals 1.770.000 es dedicaran a la residència i uns 450.000 seran per al centre de dia. Per al temps d’obertura d’enguany el pressupost ascendix a uns 400.000 euros.
La idea de fer esta residència començà a gestar-se en l’any 2005 i en 2012 acabà de construir-se, però estava tancada des de llavors. El nou equip de govern començà en 2016 a treballar conjuntament amb Asfeme per aconseguir-ne l’obertura i a l’octubre d’eixe mateix any, la Junta de Govern de l’Ajuntament acordà cedir-ne la gestió a benefici d’Asfeme. Així mateix, el passat 13 de febrer la Conselleria resolgué autoritzar el canvi de titularitat del centre que passà a mans d’Asfeme.
Agraïment a l’equip de govern.
La presidenta d’Asfeme assenyalà este matí que “és molt important la notícia de l’obertura de la residència i el centre de dia en la nostra ciutat. És un recurs molt necessari que cobrirà necessitats de moltes persones i de les seues famílies. Fa 15 anys que Asfeme col·labora amb l’Administració per a la posada en marxa d’este centre. Volem manifestar el nostre més sincer agraïment a totes les persones que han treballat durant estos anys per a este fi i molt especialment al govern actual, que s’ha implicat i ha treballat activament per fer possibles tant la seua obertura com la seua gestió”.
Doble aposta
“En consonància amb les paraules de la presidenta d’Asfeme, hui culmina un procés llarg i complex en el qual anteriors governs i en l’actualitat nosaltres, hem apostat decididament no solament per l’obertura de la residència sinó per una cosa tan important com la gestió del centre per la pròpia associació en compte d’optar per la possibilitat que fóra una empresa la que gestionara este recurs”, indicà Carlos González.
“Des del primer moment entenguérem que este servici no solament havia d’entrar en funcionament a la major brevetat possible (les obres finalitzaren en 2012) sinó que havíem de deixar-ne la gestió en mans d’Afeme i començàrem un procés de treball per part dels tècnics municipals amb la Conselleria de Benestar Social que al final ha culminat amb la resolució per la qual es concedix la gestió de la residència a Asfeme”, afegí González.
“Crec que hui és un dia important perquè aconseguim un objectiu comú d’Asfeme i del Govern municipal que redundarà en la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per malalties mentals en el nostre municipi”, conclogué l’alcalde.