La segona fase de les obres del clavegueram de la Penya de les Àguiles acabarà en el mes d’abril

L’alcalde i els regidors d’Aigua i Promoció Econòmica, respectivament, visiten estes obres que disposen d’un pressupost de 860.000 euros i donaran servici a més de 80 vivendes

El segon tram del clavegueram de la Penya de les Àguiles, en fase de construcció, acabarà a mitjan o final del pròxim mes d’abril, segons confirmà este matí l’alcalde de la ciutat, Carlos González, durant una visita a les obres en companyia dels regidors d’Aigües, Antonio García, i de Promoció Econòmica, Héctor Díez, a més del gerent d’Aigües d’Elx, Javier Prieto; del pedani, Alejandro Salgado, i de tècnics de l’empresa municipal i responsables de la concessionària dels treballs.
El clavegueram de la Penya de les Àguiles consta de set fases, la primera de les quals (Camí de Lucerga i carrer Bolívia) ja està executada, i d’un col·lector principal, la construcció del qual correspon al Ministeri de Medi Ambient, que ha sigut reclamat recentment a Madrid per l’equip de govern Municipal encapçalat per l’alcalde. El pressupost global d’este projecte, que preveu instal·lar 34 kilòmetres lineals de canonades, és d’uns 12 milions d’euros i s’espera que estiga acabat en esta legislatura.
“Es tracta de les obres de clavegueram més importants de la ciutat que s’han fet en l’última dècada. Ara estem en la segona fase (Camí de la Penya de les Àguiles), d’uns dos kilòmetres, en la qual es realitzaran huit pous d’impulsió, amb una inversió d’uns 860.000 euros i la previsió és que acabe entre mitjan i final del mes d’abril”, informà l’alcalde durant la visita.
“L’obra avança a bon ritme a pesar que és d’una extraordinària complexitat per tal com es realitza en una urbanització escassa d’espai on és difícil gestionar tant els servicis com els accessos a les distintes propietats privades, cosa que fa que s’haja de tindre uns especial cura”, explicà Carlos González.
Exigència del col·lector principal
“Vull recordar una idea important. Fa pocs dies estiguérem a Madrid visitant la directora general de l’Aigua i tenim pendent la construcció del col·lector principal, la construcció del qual correspon fer-la al Ministeri de Medi Ambient. És una obra fonamental perquè és la que ha d’arreplegar els vessaments de la xarxa secundària que estem construint en este moment. Cal que el Ministeri de Medi Ambient prenga una decisió a la major brevetat possible i incloga eixe col·lector primari en els Pressupostos Generals de l’Estat de manera que puguem simultaniejar-ne les obres amb les del secundari, perquè una volta que terminen es puguen fer les connexions i que entre en servici a la major brevetat possible”, assenyalà l’alcalde.
Per altra banda, el projecte representa “millores col·laterals”, segons González, perquè s’asfaltaran els camis per on passen les obres i es millorarà el subministrament de llum ja que la companyia elèctrica ha fet inversions per valor d’uns 37.000 euros per al subministrament elèctric dels pous d’impulsió, de les quals es beneficiaran també les vivendes de la zona en evitar caigudes de la xarxa.