Ruta Lila 1- Altabix

Ruta Lila 1- Altabix

Hui ha tingut lloc la primera de les Rutes Lila programades per la regidoria d’Igualtat, a través de la CASA DE LA DONA, dins de les activitats previstes per a commemorar el Dia Internacional de la Dona.
Rutes que són una nova mirada, a través dels passos de les dones pels carrers il·licitans, per a visibles i rememorar els noms de les dones il·licitanes i d’altres dones que han destacat en els processos de desenvolupament social, econòmic, cultural i polític de les ciutats.
En esta primera Ruta, el punt de reunió de la qual fon el Col·legi Públic Clara Campoamor, s’han involucrat unes 150 persones, entre elles un nombre important d’escolars del Col·legi Públic San Fernando i el fill i els néts de Mari Cruz Álvarez, que han disfrutat del recorregut dels carrers Josefina Manresa, Pavelló Esperanza Lag, Mari Cruz Álvarez, María de Maeztu, Celia Lozano i María Goyri.
Ha finalitzat en la plaça 8 de Març amb la intervenció de la padrina de la Ruta, en este cas Maribel Hernández, periodista, que ha contat una breu història de cada una de les dones que donen nom als carrers, ressaltat la importància de que es faça visible la seua vida i la seua aportació a la societat.
Finalment se celebrà el recital poètic de Carmen Tobes amb Versos-Alas, que ha contribuït a la presència de les dones en la poesia.