Pintant els versos de Miguel Hernández

Pintant els versos de Miguel Hernández

Uns quaranta xiquets il·licitans, amb edat compresa entre els 6 i els 11 anys, participaran este pròxim dissabte de matí en el taller Pintant versos, impartit de l’artista Carmen Pérez, en el marc de les activitats commemoratives organitzades per l’Ajuntament d’Elx amb motiu del 75é aniversari de la mort del poeta. El taller s’impartirà en el Centre d’Estudis Miguel Hernández (c/ Sor Josefa Alcorta,1, al costat de l’Orde Tercera de Sant Josep) amb l’objecti d’apropar als xiquets els versos del poeta d’una manera creativa i divertida amb jocs, dibuixos i lectures.
A partir del pròxim dissabte 1 d’abril, els xiquets tornaran a ser protagonistes de les activitats d’homenatge al poeta Miguel Hernández a Elx. Ja ho foren fa una setmana en la inauguració de l’exposició “Nanas de la cebolla” de l’artista Juan Llorens, i ara tornen al primer pla de les activitats amb el taller de dibuix i pintura infantil a impartir per l’artista Carmen Pérez. Són prop de quaranta xiquets entre els 6 i els 11 anys el que s’han inscrit en estos tallers gratuïts, organitzats per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, i la seua finalitat és apropar als escolars l’obra i la figura del poeta d’una manera divertida, amb la creativitat i la imaginació com a companys de viatge.
Segons ha explicat la pintora Carmen Pérez, els xiquets utilitzaran diverses eines de treball per a plasmar les seues obres, com aquarel·la, tempera, retolador, llapis…. I les aplicaran amb tècniques variades com la pintura sobre taula, sobre paper i cartolina, collage…., tot això per a interpretar els versos de Miguel Hernández des de la particular visió dels xiquets. L’activitat serà molt creativa i divertida. A més, el xiquets llegiran els poemes hernandians per deixar posteriorment la seua empremta personal.
El taller començarà este pròxim dissabte 1 d’abril a partir de les 12:30 hores, en el Centre d’Estudis Miguel Hernández (c/ Sor Josefa Alcorta, 1, al costat de l’Orde Tercera de Sant Josep), i es repetirà els dissabtes 8 i 29 de abril, i el 6 de maig.
Les activitats commemoratives del 75é aniversari de la mort del poeta continuen a Elx en el mes d’abril amb la conferència “Rafael Zabaleta & Miguel Hernández: dos exponents de la cultura del poble”, que tindrà lloc el 7 en la Sala d’Exposicions del Museu d’Art Contemporani, ubicada en la plaça de Sant Joan, a càrrec del gestor cultural del llegat hernandià, Francisco Escudero. A més, el dijous 27 d’abril comptarem amb la presència de l’antic secretari general de CCOO, Antonio Gutiérrez, que protagonitzarà la presentació de les memòries de Josefina Manresa, esposa de Miguel Hernández. L’acte se celebrarà en la sala de les Clarisses a partir de les 20 hores.