Ruta Lila

Ruta Lila

A la vesprada d’ahir ha tingut lloc la segona de les Rutas Lila, programades per la regidoria d’Igualtat, a través de la CASA DE LA DONA, dins de les activitats previstes a fi de commemorar el Dia Internacional de les Dones.
Rutes que són una nova mirada, a través dels passos de les dones del llistat de carrer il·licità, per a fer visibles i rememorar els noms de les dones il·licitanes i altres dones que han destacat en los processos de desenvolupament social, econòmic, cultural i polític de les ciutats.
En esta segona Ruta, el punt de trobada de la qual fon el Centre de Malalts Mentals (ASFEME) en l’avinguda de l’Altet, s’han involucrat unes 200 persones, entre elles han estat les filles de María Belmonte, el primer carrer de la Ruta. Les Alumnes del Cicle Superior d’Igualtat de l’IES Victoria Kent feren una emotiva biografia de cada una de les dones que componen el llistat de carrers fixat en la Ruta. Totes elles dones valentes, unes compromeses amb la política i altres amb l’ensenyança. Però totes elles pioneres i dones avançades que obriren camí per a un món més igualitari: María Belmonte, Matilde Salvador, Carmelina Sánchez, María Selva, Frasquita Vázquez i Victoria Kent.
Acabant en el pati de l’IES Victoria Kent, amb la intervenció de la regidora d’Igualtat, Tere Macià, la padrina de la Ruta, en este cas Milagros García Moreno, Directora del Centre educatiu, que féu un recorregut per la vida de Victoria Kent i pel Centre que porta el seu nom.
Finalment s’ha celebrat una representació teatral, un conte sobre Victoria Kent xiqueta, a càrrec d’alumnes del Centre Educatiu Victoria Kent, Cicle Formatiu d’Educació Infantil, que rebé els aplaudiments de totes les persones assistents.