Un total de 87 dones s’inscriu en el “Programa Clara”

Un total de 87 dones s’inscriu en el “Programa Clara”

Esta iniciativa, que s’ha presentat hui, té com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les dones

Un total de 87 dones s’ha inscrit al Projecte Clara, una iniciativa impulsada per la regidora d’Igualtat per a aconseguir una major ocupabilitat en les dones.
Este projecte s’ha presentat este matí en el centre social de la plaça de Barcelona i es desplega a través d’un itinerari seqüenciat en diverses fases que tenen en compte tant els aspectes personals com professionals de les dones.
El Programa Clara es desplegarà en distintes fases. La primera fase és la de motivació, la finalitat de la qual és millorar la situació inicial amb què partixen les dones quan comencen l’itinerari. En esta fase es treballa l’autoestima, l’adquisició d’habilitats socials i per a l’aprenentatge, l’autonomia personal i la motivació per al treball.
La segona fase és la d’informació i orientació per a la definició del perfil professional. El seu objectiu és orientar les participants en la formulació del seu projecte professional.
La tercera fase és la de formació. En esta fase es proporciona formació reglada i/o ocupacional en funció del perfil professional de les participants, orientant-les cap a buits o demandes del mercat de la zona.
Per acabar, està la fase de busca de treball. Les activitats d’esta fase estan dirigides a informar i assessorar en el procés d’inserció en el mercat de treball, bé per compte d’altre o per compte propi. Així, es porten a terme accions d’intermediació amb les empreses de la zona.
Es presentaran els objectius del programa a totes les dones inscrites, que són més de 80. Les fases començaran al març i acabaran al novembre de 2017.