Més de 500 persones componen el dispositiu de seguretat per a la Setmana Santa

Més de 500 persones componen el dispositiu de seguretat per a la Setmana Santa

El servici de neteja es reforça i disposarà de 500 treballadors i 200 vehicles

El regidor de Festes, José Pérez, l’intendenta principal de la Policia Local, Jesús Andreu, i el regidor de Neteja, Héctor Díez, han presentat esta matí els dispositius especials de seguretat, trànsit i neteja per a la Setmana Santa.
Tal i com ha explicat Pérez, el dispositiu de seguretat i trànsit s’establirà del 9 al 16 d’abril, on participaran agents de la Policia Local, en col·laboració dels agents de Mobilitat Urbana, Protecció Civil i Dya. “L’objectiu d’este dispositiu es garantir la seguretat ciutadana, la celebració de les desfilades processionals i la lliure circulació dels il·licitans i visitants”, ha explicat Pérez.
Per la seua banda, Jesús Andreu ha afegit que més de 500 persones formaran el dispositiu de seguretat que disposarà també d’un lloc de coordinació de primers auxilies en la Plaça del Congrés Eucarístic. “El dispositiu disposarà de 300 agents de la Policia Local, 21 agents de Mobilitat Urbana, un centenar de voluntaris de Protecció Civil, uns cent voluntaris de Dya, operaris de la regidoria de Manteniment i Pimesa.
Per la seua part, Héctor Díez ha explicat que el dispositiu especial de neteja per a la Setmana Santa contempla un reforç del servici ordinari de neteja i d’arruixada d’alta pressió i de la brigada d’acció immediata. “En concret, a la llarg de tota la Setmana Santa es mobilitzaran prop de 500 treballadors d’Urbaser i uns 200 vehicles. Cal tindre en compte que esta mobilització suposa 130 peons d’agranada addicionals al servici habitual que presta l’empresa per setmana, 53 conductors més i un total de 83 vehicles més dels que solen eixir setmanalment”.
Díez ha afegit que “tant des de l’Ajuntament com de l’empresa es vol fer algunes recomanacions. Cal tindre en compte que per les processons serà necessari moure algunes contenidors, per això demanem comprensió als veïns i que busquen el contenidor més pròxim per a depositar les seues bosses de brossa. Demanem també col·laboració per a no llançar al sòl papers ni pells de pipes. A més, hem distribuït 30.000 caputxes que es repartiran entre les confraries a fi que les col·loquen en les espelmes de les processons”.