L’alcalde arranca el compromís de Foment perquè l’AVE es pose en marxa a Elx en el mes de març del pròxim any

L’alcalde arranca el compromís de Foment perquè l’AVE es pose en marxa a Elx en el mes de març del pròxim any

Carlos González aconseguix davant del Ministeri accelerar infraestructures pendents en la ciutat, com l’acabament de la Ronda Sud o la millora dels accessos a l’aeroport

L’AVE es posarà en funcionament a Elx durant el primer semestre del pròxim any. Eixe ha sigut el compromís que l’alcalde, Carlos González, ha arrancat després de la seua reunió amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño. Una reunió en el qual també ha estat el regidor d’Urbanisme, José Manuel Sánchez.
“Ha sigut una reunió interessant i fructífera perquè hi ha hagut compromisos. Hem aconseguit recuperar projectes essencials per a la ciutat que havien caigut en l’oblit durant la passada legislatura amb el PP al front de l’Ajuntament”, ha explicat l’alcalde.
Carlos González ha explicat que entre els compromisos arrancats al Ministeri de Foment es troba l’aplegada efectiva de l’AVE a Elx al març de 2018.
“L’acabament de les obres esta previst per al desembre de 2017 i l’entrada en servici s’estima per part del Ministeri per al març o abril de 2018”, ha indicat l’alcalde que ha afegit que “entre desembre de 2017 i març de 2018 és el període que es considera necessari per a la realització de proves de la via en matèria de seguretat i per a la formació dels conductors dels trens. Per tant, l’entrada en funcionament per als viatgers de la línia Madrid-Elx-Múrcia està prevista per al març o abril de 2018”.
Segons l’alcalde, “es tracta d’una notícia molt positiva per a la ciutat, ja que per primera volta es posen una data concreta i terminis clars de la posada en marxa d’un servici públic essencial per a millorar la comunicació de la nostra ciutat amb l’entorn”.
Vinculat a això, l’alcalde també plantejà a Madrid la necessitat de millorar la línia de rodalies Alacant-Elx-Múrcia i la seua relació amb dos elements fonamentals per a la província com són l’aeroport Alacant-Elx i la futura estació de l’AVE a Elx. “Debatérem sobre la importància de la connexió de la línia de rodalies amb eixes dos infraestructures”, ha dit González, que també plantejà la “conveniència d’incloure dins de la línia de rodalies Alacant-Elx-Múrcia una futura estació que done servici a Elx Parc Empresarial, que és la destinació de prop de 14.000 treballadors. És molt interessant connectar per tren Elx amb este enclavament empresarial”. Una idea que, segons González, fon ben rebuda per part del secretari general d’Infraestructures. Totes estes actuacions implicarien a més la supressió del pas a nivell de Torrellano. “Esta millora de la línia de rodalies implicaria a més l’electrificació, el canvi de l’amplària de via (per a connectar amb l’alta velocitat) i la substitució dels trens”.
Accessos a l’aeroport
Per altra banda, l’alcalde ha anunciat que Manuel Niño s’ha compromés també a licitar enguany l’ampliació dels accessos a l’aeroport, amb la intenció d’iniciar l’execució de les obres en 2018. El Ministeri disposa enguany d’un pressupost de 200.000 euros per a realitzar esta licitació i de cara als pressupostos de l’any que ve la previsió és incloure una partida de huit milions per a l’ampliació de la N-338, segons s’exposà en la reunió.
Ronda Sud
Altres dels assumptes abordats per l’alcalde en Madrid ha sigut l’acabament de la Ronda Sud, uns dos kilòmetres des de la carretera del Lleó fins a la Ronda de Carrús. “Hem aconseguit arrancar el compromís d’incloure una partida para l’execució del tram 2 de la Ronda Sud en els pressupostos de 2018 completant així l’anell del perímetre”, ha indicat l’alcalde, que ha aclarit que durant el present exercici es finalitzarà l’avaluació de impacte ambiental i acabament del projecte.
Per altra banda, es parlà de l’execució del pas elevant sobre la rotonda de l’Autovia EL-20 que connecta la Ronda Nord amb la Via Parc. “La construcció de l’autovia provocà la ruptura del carril ciclista i ara, amb el suport de la Conselleria, plantegem la necessitat de realitzar una passarel·la, un pas elevat per a ciclistes sobre la rotonda per tal de donar la continuïtat al carril bici. Una obra que no és de gran envergadura però sí de una gran repercussió”, ha conclòs l’alcalde.