El ayuntamiento logra 15 millones de fondos europeos para mejorar elche, la mayor ayudaeconómica de su historia

El ayuntamiento logra 15 millones de fondos europeos para mejorar elche, la mayor ayudaeconómica de su historia

L’alcalde recorda que aquestes ajudes es van a destinar a fer una ciutat més integradora, sostenible i intel·ligent, incidint principalment en els barris més vulnerables.

 

 

 

L’alcalde, Carlos González, acompanyat per l’edil de Relacions Institucionals, Mireia Mollà, pel regidor d’Urbanisme, José Manuel Sánchez i pel regidor d’Esports, Jesús Pareja, ha anunciat avui que Elx va a rebre “la major subvenció directa de la història de la democràcia, un total de 15 milions d’euros procedents de fons europeus que es van destinar a fer una ciutat més integradora, sostenible i intel·ligent”.

Carlos González ha explicat que aquests 15 milions destinats a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) són el fruit de la gran labor realitzada pels membres de la comissió de treball integrada per diferents departaments i dirigida pel gerent de Pimesa i el regidor d’Urbanisme. “He de felicitar a totes les persones que han fet possible que Elx reba 15 dels 35 milions destinats per a tota la Comunitat Valenciana. Som la ciutat que obté la major quantia en la comunitat i en el conjunt de Españauna de les tres que ha rebut la màxima quantia”, ha indicat González.

L’alcalde ha aclarit que aquests 15 milions se sumen a altres 15 milions que aportarà l’Ajuntament per al període 2017-2023. “L’estratègia està dirigida afrontar els principals reptes de la ciutat a mitjà i llarg termini. Crear oportunitats de creixement econòmic social, econòmic i territorial sostenible que permeta afavorir la qualitat de vida al conjunt de la ciutat, però especialment en les zones més vulnerables, és a dir els barris de Carrús, Sant Antón i Palmerars”.

Quant als objectius principals que arreplega l’estratègia són:
 Millorar l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i de la comunicació i l’accés a les mateixes.
 Afavorir la transició a una economia baixa en carboni en tots els sectors.
 Conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos.
 Promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació.
 Millorar la competitivitat de les PIMES.
 Promoure la sostenibilitat i la qualitat en l’ocupació i afavorir la mobilitat laboral.

“En síntesi, els objectius de l’estratègia són incrementar la prosperitat econòmica i l’ocupació en la ciutat; fomentar la igualtat d’oportunitats i millorar les condicions de vida i de treball de les persones amb menor de renda; protegir el medi ambient urbà i preservar ecosistemes i contribuir a un millor govern de la ciutat i la participació ciutadana”, ha apuntat l’alcalde qui ha afegit que “EDUSI va a ser una eina clau per a aconseguir l’objectiu d’aquest govern municipal d’Elx Cabdal Europea 2030”.

En aquesta línia s’ha pronunciat també Mireia Mollà. “És un dia per a felicitar-nos. I cal destacar la transversalitat d’aquest projecte de ciutat, amb una visió àmplia del municipi que aposta per la sostenibilitat, que és integrador i que ofereix eines al conjunt de la ciutadania, malgrat centrar-se més en els sectors més vulnerables”, ha dit l’edil qui ha recordat que “es tracta d’un pas fonamental cap a Elx Cabdal Verd Europea, ja que qui ha valorat la nostra proposta de EDUSI és qui ha d’abordar si Elx pot ser capital verda. És una prova que estem seguint els passos adequats”.

Per la seua banda, José Manuel Sánchez ha explicat que el fet que Elx no rebera ajudes per a la seua estratègia en la primera convocatòria es va deure al fet que el nou equip de govern va haver de realitzar en només uns mesos -després de prendre possessió al juliol- el treball que l’anterior govern del PP no va fer. “L’anterior equip de govern no va fer gens per a optar a les ajudes del període 2014-2020. Vam haver d’elaborar una estratègia EDUSI en poc temps i presentar-la quedant fora per només 4 punts. Ja vaig dir que no era un fracàs i que treballaríem per a aconseguir l’ajuda en la segona convocatòria com així ha sigut. Així que exigisc al PP que es disculpe públicament després d’haver qüestionat el treball dels tècnics municipals després de quedar-nos fora en la primera convocatòria. Aquesta estratègia s’ha fet únicament amb mitjans municipals la qual cosa té un mèrit immens, quan molts ajuntaments han pagat a consultories externes”.

Finalment, Jesús Pareja, ha dit que “és un moment d’extraordinària importància i anime als membres d’aquest equip de govern a seguir treballant en aquesta línia”.