Visitelche i el CDT interior celebren el curs “Cuina Vegana: concepte i pràctica”

Visitelche i el CDT interior celebren el curs “Cuina Vegana: concepte i pràctica”

Es tracta d’una formació destinada a cuiners del sector turístic de la Comunitat Valenciana.
Visitelche, en col·laboració amb el Centre de Turisme d’Interior, ha organitzat el curs formatiu Cuina vegana: Concepte i pràctica, de 8 hores de duració, que ha tingut lloc en l’Escola Municipal d’Hotelera d’Elx els15 i 16 de maig. Esta formació, dirigida a treballadors en actiu del sector turístic de la Comunitat Valenciana, està finançada pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana.
L’objectiu del curs ha sigut conéixer què és la cuina vegana i elaborar diferents receptes sense productes d’origen animal (ou, llet, carn, peix, etc.), i conéixer altres recursos per a adaptar els nostres plats.
Entre els continguts, s’han abordat els fonaments nutricionals de l’alimentació vegetariana, vegana i crudivegana amb aliments de cultiu ecològic. Els professionals han aprés a cuinar amb proteïnes vegetals que no provenen de la soja, i sense gluten, lactis i sucres refinats, utilitzant diferents tècniques de cocció dels aliments. Han conegut els valors nutricionals bàsics de l’alimentació vegetariana, les diferents salses, misos i algues i la seua utilització. A més, han recuperat receptes tradicionals de la dieta mediterrània utilitzant aliments procedents de l’agricultura ecològica. També han conegut elaboracions de postres amb ingredients integrals, sense lactis, ni gluten ni sucres refinats.
En esta edició han participat 15 professionals del sector turístic d’hotels, restaurants, bars i pizzeries d’Elx (barris del Toscar, Portes Encarnades, Candalix i Altabix i de la pedania de Puçol), i altres establiments de municipis de la província com la Romana i Villena.