El Bibliobús portarà el nom de l’escriptor il·licità Manuel Segarra

El Bibliobús portarà el nom de l’escriptor il·licità Manuel Segarra

El Centre Cultural Les Clarisses acull la presentació de “Cajas de Guerra”, novel·la pòstuma de l’escriptor, amb una sala repleta de públic

L’alcalde d’Elx arreplega el guant llançat durant la presentació de l’obra, que completa la trilogia amb “Acero de Rey” i “Cruz de Seda”

El Bibliobús d’Elx portarà el nom de Manuel Segarra, segons va anunciar l’alcalde d’Elx, Carlos González, durant la presentació de “Cajas de Guerra”, obra pòstuma de l’escriptor il·licità, que va tenir lloc durant la nit del passat divendres en el Centre Cultural Les Clarisses.

L’acte, durant el qual es va retre homenatge a l’escriptor, mort als 57 anys a l’agost de l’any passat, va reunir a un nodrit grup d’amics i familiars i va comptar amb les intervencions del seu germà José Segarra; Paco Escudero; Genoveva Martín; Gaspar Maciá; Adela Bas; Sunny González; Sonia Sánchez; José Martínez; Antonio Buitrago; José Antonio Biscaí i Carlos González, els qui van destacar diferents aspectes de la seua personalitat i de la seua obra. La presentació va ser a càrrec de Sagrament Alvear.

“Estic segur que a Manolo, com a persona que va dedicar la seua vida al periodisme i, amb gran intensitat, a la literatura, la història i la tradició, li haguera agradat moltíssim que anara precisament aquest espai plagat de reminiscències històriques i d’un valor cultural únic, el que acollira l’acte de presentació de la seua obra”, va assenyalar Carlos González durant la seua intervenció.

L’alcalde va destacar de Manuel Segarra que “ha sigut el prototip de persona compromesa fins a la medul·la amb la cultura de la seua ciutat” i va precisar que la presentació de “Cajas de Guerra” serveix per a mostrar-li de nou “el nostre respecte, el nostre afecte i el nostre reconeixement”. González va concloure la seua intervenció arreplegant el guant llançat durant l’acte assegurant que el Bibliobús portarà el nom de Manuel Segarra”.

José Segarra, en nom de la família, va donar les gràcies als assistents per la seua presència i per les mostres de suport rebudes. Va destacar del seu germà que sempre s’havia sentit escriptor. Totes les intervencions van resultar molt emotives. Paco Escudero va dir que era un bon comptador d’històries, Genoveva Martín va posar l’èmfasi en la seua cordialitat i el seu sentit de l’humor i Gaspar Maciá va apuntar la seua habilitat per a explicar històries.

Molt emocionada, Adela Bas va recordar una frase que li va dir la seua filla: “Dóna gràcies que has pogut conèixer-li”. “I sí, vaig donar les gràcies i seguisc donant-les”, va expressar l’escriptora. Per a Sunny González, l’absència de Manolo “és incurable” i Sonia Sánchez va rememorar “trenta anys d’estira i arronsa, de converses absurdes i d’unes altres…”.

José Martínez va indicar que Manuel Segarra sempre estava disposat “a fer tot el possible per a donar a conèixer la literatura de la seua ciutat” i Antonio Buitrago va manifestar que “Cajas de Guerra” és una novel·la “genial”. José Antonio Biscaí va recórrer a versos de Neruda i de Jorge Manrique per a recordar a Segarra, una persona molt benvolguda. “Cajas de Guerra” veu la llum per a completar la trilogia amb “Acero del Rey” i “Cruces de Seda”. En l’equador de l’acte es va presentar un vídeo sobre diferents aspectes de la biografia de l’escriptor i, per a finalitzar, el pati del Centre Cultural va servir d’escenari per a una representació de fragments de les seues obres.