El regidor d’Ocupació; la cap de projectes del Programa d’Ocupabilitat de la Fundación Telefónica; i la tècnic de Comunicació del programa Llançadores en Fundación Santa María la Real han visitat hui els participants de la Llançadora d’Ocupació.
La II Llançadora d’Ocupació d’Ex Llançatelx començà a funcionar en el mes de març per ajudar una vintena de persones desocupades a entrenar una nova busca de treball, segons el mercat actual. Representants de les diferents entitats promotores han visitat hui l’equip per conéixer els seus participants actuals i comprovar l’evolució que han experimentat en els tres primers mesos.
La tècnic que gestiona la segona Llançadora, Ana Castillo, ha explicat a l’inici de la visita que l’equip, després d’aconseguir 8 insercions, està format en l’actualitat per 16 participants (11 dones i 5 hòmens) amb edats compreses entre els 19 i els 55 anys. “Llançatelx està excedint les expectatives de manera excel·lent. Implicació i motivació són part dels motors que se senten i viuen en las sessions grupals”, ha detallat Castillo.
“A nivell individual, la millora de l’actitud, el desplegament i evolució de les seues competències professionals i la posada en valor de la seua experiència tant personal com professional en els processos de selecció. Fem constantment una presa de consciència, assumint la responsabilitat dels resultats i posant en acció objectius definits i orientats cap a l’èxit com a part de la millora contínua del procés de busca professional”, ha destacat.
Distribuïts per projectes
Posteriorment, diversos participants han intervingut per contar com estan treballant de forma col·lectiva i coordinada. “Ens hem distribuït en sis projectes: “Projecte Base”, destinat a la gestió dels currículums, proposta de valor i objectius professionals; “Projecte I+D+C”, basat en la creació de dossier, cartells i planificació d’actes; “Projecte Fes-te visible”, relacionat amb les Xarxes Socials, Comunicació, la pàgina web; “Projecte Contacte”, per a la gestió d’intermediacions planificades; “Projecte Porta Freda”, en relació a la gestió d’Intermediacions a porta freda; i “Projecte Interllançadores”, destinat a la gestió d’actes amb altres Llançadores”, han detallat.
A partir d’ara
L’equip seguirà treballant amb dinàmiques d’orientació laboral, comunicació i marca personal, a més d’anar completant el seu mapa d’ocupabilitat i anar reforçant el contacte amb el teixit empresarial a fi de buscar noves oportunitats laborals. “Esperem que el nombre d’insercions per compte d’altri puga anar incrementant fins al final de la llançadora. A més, cal tindre en compte també aquelles persones que s’estan plantejant altres opcions com l’autoocupació o la formació reglada, acudint a cursos que els permeten redefinir el seu objectiu laboral”, ha especificat Marta Prieto, de Fundación Santa María la Real.
Resposta eficaç
La cap de projectes del Programa Ocupabilitat de Fundació Telefónica, Elena Ayuso, ha destacat que les llançadores són una resposta eficaç al problema de l’ocupació. “Una persona que entra a una llançadora n’ix distinta de com ha entrat. Els resultats tant quantitatius com qualitatius ens motiven a seguir apostant por este projecte que brinda una oportunitat de millorar la seua ocupabilitat per a inserir-se en el mercat laboral”.
Per la seu part, el regidor d’Ocupació, Héctor Díez, ha sigut l’encarregat de clausurar la visita i ha indicat que este és el programa d’Ocupació més eficaç que existix. “Esta promoció de la Llançadora d’Ocupació té ja el 40% dels participants ocupat i els de l’any passat prop d’un 75% ja ha trobat treball”, ha explicat l’edil d’Ocupació.