Detenció d’individu en possessió d’arma de foc per violència masclista

Detenció d’individu en possessió d’arma de foc per violència masclista

Brigada Territorial de Policia Comunitària de Policia Local deté individu en possessió d’arma de foc per violència masclista

El dia 12 de juliol a les 11.45 hores, la Brigada Territorial de Policia Comunitària de la Policia Local d’Elx es va desplaçar fins a la partida de Perleta en ser requerits per un veí. Aquest va relatar als agents que en el seu domicili es trobava una dona que deia haver sigut agredida per la seua parella, i que va aconseguir escapar amb els seus fills travessant els bancals, fins a arribar a la finca de la persona que va telefonar a la policia. La víctima, a més, va advertir que l’agressor posseïa una arma semiautomàtica en el domicili.

Mentre l’indicatiu de Protecció de Col·lectius Vulnerables s’entrevistava amb l’afectada, la unitat intervinent es va dirigir a la casa de camp en la qual es trobava el presumpte agressor, sol·licitant reforç i adoptant les mesures d’autoprotecció pertinents, fent ús dels jupetins antibala personals recentment adquirits. Després de cridar al domicili no es va rebre resposta, encara que es va constatar que hi havia algú a l’interior i havia escoltat la crida des del primer moment, sent després de diversos minuts l’implicat qui va obrir la porta per voluntat pròpia. És en aquest moment quan es va procedir a la detenció del presumpte autor dels fets denunciats. Preguntat per l’arma de foc, el detingut va convidar els agents a comprovar l’habitatge assenyalant que no en tenia cap.

En la inspecció ocular duta a terme pels agents, aquests troben una gran quantitat de diners en un dels dormitoris de l’habitatge, en bitllets de 500, 200 i 100 euros, que van ser valorats com que podrien ser falsificats. Finalment, es localitza l’arma, que és intervinguda, i que es va presentar posteriorment, junt amb el detingut i els diners trobats en el domicili, en la comandància de la Guàrdia Civil de Santa Pola per a la instrucció de les diligències pertinents.