Detingut conductor per atropellar un ciclista a la Vallverda

Detingut conductor per atropellar un ciclista a la Vallverda

El dia 20 de juliol a les 21.15, la Sala d’Operacions de Policia Local va desplaçar a l’encreuament de la carretera de la Vallverda amb la dels Bassars una unitat d’atestats en ser informat de l’atropellament d’un ciclista per un vehicle que va pegar a fugir.

Segons va poder relatar el mateix afectat i els testimonis que van parar a auxiliar-lo, el ciclista es trobava circulant per l’esmentada pedania quan, en arribar a un encreuament anterior on va coincidir amb el vehicle implicat, va continuar la seua marxa pel voral. A continuació, el conductor del vehicle es va posar en paral·lel a ell, va baixar la finestreta i va començar a cridar i a insultar-lo, i van arribar tots dos a detenir la marxa. Després d’un intercanvi d’impressions, l’afectat va prosseguir el seu camí i va accedir a la carretera dels Bassars quan va ser perseguit pel turisme, que després d’intentar creuar-se diverses vegades davant ell, va tornar a posar-se en paral·lel i girar el volant, moment en el qual va colpejar i va traure de la via al ciclista. En veure el resultat de la seua acció el conductor va abandonar el lloc.

Dos conductors que circulaven per la mateixa via, darrere de les unitats implicades, van contemplar sorpresos l’escena, que posava en greu risc a l’usuari de la bicicleta. Tant va ser així que un dels ocupants d’aquests vehicles va traure el seu telèfon mòbil i va capturar el moment en el qual el ciclista és espentat fora de la via. La unitat d’Investigació d’Accidents va tenir en les seues declaracions i proves aportades un suport fonamental, així com en la correcta atenció del lesionat, que afortunadament només presentava un fort dolor en la cama en el moment de la intervenció.

Una de les unitats de Policia Local desplaçada a la zona va aconseguir localitzar al causant de l’atropellament, que va reconéixer davant els agents el que havia succeït i va al·legar que a causa dels nervis de la situació va marxar del lloc. La patrulla intervinent va procedir a informar-lo dels seus drets i comunicar-li el motiu de la seua detenció basada en una possible conducció temerària.

Tant el detingut com el vehicle causant van ser posats a disposició judicial després de realitzar les diligències oportunes en la Prefectura de Policia Local.