L’Ajuntament reestructura el cos de la Policia Local per a millorar l’atenció al ciutadà

L’Ajuntament reestructura el cos de la Policia Local per a millorar l’atenció  al ciutadà

El regidor de Seguretat, José Pérez, diu que l’objectiu és caminar cap a un nou model basat en la prevenció i en donar resposta a les preocupacions dels veïns. El cap de la Policia Local, César Zaragoza, anuncia la creació de tres brigades per a avançar cap a un model més àgil i polivalent

El regidor de Seguretat, José Pérez, i el cap de la Policia Local, César Zaragoza, han presentat aquest matí la reestructuració que s’ha dut a terme en el cos de la Policia Local. Una reestructuració que persegueix caminar cap a un nou model basat en el contacte directe amb el ciutadà i en la prevenció.

Com ha explicat José Pérez, “el cos de la Policia Local d’Elx, que el pròxim any celebra el seu 150 aniversari, ha d’afrontar un procés d’adaptació, renovació i transformació de les seues estructures i procediments com a conseqüència de l’actual context social, polític i econòmic municipal”.

El regidor ha dit que es duran a terme canvis en l’organigrama amb l’objectiu últim d’aconseguir un acostament major als ciutadans i per a donar resposta a les necessitats de la ciutadania. “La reestructuració de l’organigrama de la policia persegueix bàsicament tres objectius: d’una banda, s’hauran de desenvolupar estructures d’interrelació amb els ciutadans que permeten un contacte pròxim amb la comunitat. Per una altra, s’haurà d’avançar en la coordinació amb diferents departaments i cossos de seguretat. Finalment, serà necessari obrir un període de negociació amb els representants dels agents, per a compatibilitzar les actuals condicions de treball. En definitiva, la pretensió d’aquesta reorganització és la implantació d’un model de Policia Comunitària, un cos més modern, més àgil i més centrat l’el servei al ciutadà i a les seues preocupacions”, ha assenyalat Pérez.

Per la seua banda, César Zaragoza ha apuntat que era necessari dur a terme aquesta reorganització davant una sèrie de factors interns i externs. En primer lloc, Zaragoza ha destacat l’envelliment progressiu de la plantilla, que en l’actualitat compta amb una edat mitjana de 48 anys com a conseqüència de les restriccions a la contractació marcades pel Govern d’Espanya. En segon lloc, ha esmentat que “gràcies a una enquesta entre els veïns, ens vam adonar que la ciutadania demandava noves necessitats. El que més preocupa ara al ciutadà són els problemes de convivència com el consum d’alcohol i drogues en els parcs, els sorolls o les deposicions canines”.

El cap de la Policia ha indicat que “hem de reorientar aquest cos de seguretat cap a allò que preocupa al ciutadà, ja que el més important és el que més preocupa a la gent”.

En aquest sentit, es canvia el model i es passa d’una Policia Local que fins ara estava molt especialitzada i era reactiva (acudint als problemes quan ens avisen els ciutadans) cap a una policia més preventiva i polivalent, capaç de fer moltes coses alhora.

A més, es procedirà a l’agrupació d’efectius entre grans unitats: Brigada de serveis territorials, Brigada de serveis centralitzats i Servei especial nocturn. Es durà a terme una formació específica de tots els agents per a assumir la nova estructura.