Intervenció de galls de brega en operatiu contra criadors il·legals

Intervenció de galls de brega en operatiu contra criadors il·legals

En la vesprada del dia 19 de juliol, la unitat de Suport a Operacions de la Policia Local va desplegar els seus efectius en un dels barris de la localitat, i va desmantellar un dels criadors de galls de brega utilitzats en baralles il·legals.

Davant el coneixement de l’ús d’aquests animals en baralles clandestines, dins la iniciativa de protecció dels drets animals promoguda per aquesta Policia Local, es va iniciar la búsqueda oportuna sobre aquest tema. Una vegada recopilada la informació precisa pel Departament de Coordinació Operativa, membres de la unitat especialitzada es van desplaçar fins al primer objectiu de les seues actuacions. En els baixos d’un edifici van trobar diverses aus, entre elles dos galls en mal estat físic, a un d’ells li faltava un ull fruit de les baralles. A més, i en la mateixa línia de cures, es troben en el lloc diverses gallines i cinc galls en fase de creixement, així com dos coloms, un d’ells de competició, amb escàs o nul control veterinari.

En comprovar l’estat i situació dels animals es va procedir a la seua retirada, i es van posar a disposició dels serveis de protecció i es van efectuar les denúncies oportunes per a la seua tramitació per part del SEPRONA. Ja la setmana passada, la Brigada Nocturna de Policia Local va dissoldre i va identificar els participants d’una baralla de galls en el Parc de la Flora.

Es pot veure vídeo amb moments de la intervenció en els comptes de Policia Local en Facebook i Twitter.