Unitat de Medi Ambient intervé en un possible cas d’abandonament d’una egua

Unitat de Medi Ambient intervé en un possible cas d’abandonament d’una egua

Es va requerir la presència urgent de la veterinària del ‘explotació ramadera a petició de la Unitat de Medi ambient, i es va acordar el sacrifici de l’animal.

El passat dia 27 de juny a les 08.30 hores, la unitat de Medi ambient de la Policia Local va rebre avís del deplorable estat d’abandonament en el qual es trobava un cavall en la pedania de la Marina. Desplaçada la patrulla fins a l’explotació ramadera, localitzen l’animal, tombat a terra i amb evidents signes de desnutrició, envoltada de restes d’excrements, orines i gran quantitat de brutícia. Una vegada localitzat el titular, va manifestar als agents que es tractava d’una egua d’avançada edat, que portava diverses setmanes malalta i no menjava en els últims dies. Els actuants van procedir a comprovar la documentació de l’equí i a requerir d’urgència la veterinària de l’explotació.

La col·legiada va assenyalar que quan va realitzar el control del lloc, l’egua es trobava en perfectes condicions i que, si bé era un animal vell, era innecessari sotmetre’l a aquest sofriment. Quedant a l’espera de la seua valoració professional en els dies següents, es va acordar amb el propietari el sacrifici de l’animal d’acord a la legislació vigent. L’informe de les actuacions ha sigut remés a la Conselleria de Medi ambient per a la seua valoració per un presumpte cas d’abandonament o maltracte animal per a la seua valoració penal.