Vora 1600 agents vetlaran per la seguretat en les festes patronals d’Elx

Vora 1600 agents vetlaran per la seguretat en les festes patronals d’Elx

L’alcalde, Carlos González, ha informat aquest matí del dispositiu especial de seguretat organitzat amb motiu de les Festes Patronals d’Elx que comencen el pròximo dilluns 7 d’agost.

Aquest ha sigut el principal assumpte abordat en la Junta Local de Seguretat celebrada aquest matí en l’Ajuntament d’Elx i en la qual han estat presents representants dels cossos de seguretat de l’Estat, entre ells el subdelegat del Govern, José Miguel Saval i la cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona, Purificación Algaba.

Tal com ha assenyalat González “hui hem celebrat una Junta Local de Seguretat centrada fonamentalment en les festes patronals per a les quals s’ha establit un dispositiu especial de seguretat format per 1600 agents i que té com a objectiu garantir la seguretat dels il·licitans i il·licitanes i també dels i les visitants”.

L’alcalde ha assenyalat que encara que el dispositiu està previst del 7 al 15 d’agost, s’intensificarà en els dies de major assistència de públic cas del Pregó, la Xaranga, la Nit de l’Albà, la Roà o el Castell de Focs Artificials. “Són dies que requereixen un esforç especial per part de les Forces de Seguretat de l’Estat per a garantir el normal desenvolupament de les festes”, ha indicat Carlos González.

El dispositiu previst del 7 al 15 d’agost el formen 1600 efectius entre Policia Local i Nacional, Guàrdia Civil, Bombers, Protecció Civil i atenció sanitària.

Vora 350 persones, incloent personal sanitari, vetlaran cada dia perquè no hi haja incidents el 13 i el 14 d’agost.

L’alcalde ha explicat que al marge del dispositiu de seguretat és necessari que es produïsquen comportaments cívics i responsables per part de la ciutadania.

“Vull posar l’accent principalment que es produïsquen conductes cíviques i responsables en el que té a veure principalment amb el llançament de carretilles fora de la zona fitada i ens preocupa especialment que es produïsca un consum responsable d’alcohol”, ha apuntat González, que la ressaltat que “estem preocupats i ocupats en aquest tema i per això durem a terme diferents campanyes de sensibilització amb la finalitat que no es produïsquen excessos en el consum d’alcohol”.

Per la seua banda, el subdelegat del govern ha indicat que a pesar que es reforçarà la vigilància en punts estratègics, no es produeix cap alerta específica activada.