L’Ajuntament incrementa les mesures preventives de seguretat

L’Ajuntament incrementa les mesures  preventives de seguretat

 

El regidorJosé Pérez anuncia que s’estan estudiant quins elements col·locar en llocs amb altes concentracions de persones, cas del passeig dels Arenals

 

El regidor de Seguretat, José Pérez, ha anunciat hui que des de la Policia Local d’Elx, en col·laboració amb els diferents cossos de seguretat, s’intensificaran les mesures preventives després dels últims atemptats de Barcelona. No obstant això, l’edil ha volgut deixar clar que “això no té res a veure amb el fet que haja pujat el nivell d’alarma en la nostra zona. No existeix cap dada objectiva ni subjectiva que indique que la província estiga subjecta a una amenaça superior a la de la resta del territori nacional”.

El regidor va assistir dimarts a una reunió en la Subdelegació de Govern en la qual es va parlar d’estrényer la coordinació entre les forces de seguretat de l’Estat a l’hora d’intercanviar informació i adoptar mesures preventives.

En aquesta línia, Pérez ha anunciat que des de l’Ajuntament s’estudiarà l’adopció de mesures com incrementar la presència policial en el carrer, col·locar elements físics de prevenció i
protecció com bol·lards o testos en llocs de gran congregació de persones.

Així, aquest mateix divendres, Pepe Pérez es desplaçarà juntament amb l’intendent cap de la Policia Local als Arenals del Sol per estudiar quin tipus d’elements es poden col·locar en el passeig marítim, una de les zones més transitades del municipi en aquests moments. “Estudiarem la col·locació quasi immediata d’elements físics de protecció en el passeig dels Arenals i també en els accessos al mercat ambulant d’aquesta pedania”, ha assenyalat Pérez, que ha afegit que “quant al casc urbà, he de dir que en aquest Ajuntament vam ser pioners en l’adopció de mesures preventives en actes amb alta concentració de persones, cas de la Setmana Santa. Continuarem en aquesta línia, però després de fer un estudi objectiu de casa cas”.

Pérez ha indicat que els elements de seguretat idonis per a aquests casos són els bol·lards que en pugen i baixen, la qual cosa permet garantir el pas de bombers o ambulàncies si fóra necessari. “El problema és que aquests elements són caríssims, per això sol·licitarem al Ministeri d’Hisenda que els ajuntaments puguen adquirir aquests bol·lards com a inversió en elements de seguretat sense que afecten al sostre de despesa per a facilitar així la seua compra”, ha conclòs.