Detinguts dos menors després de robar un mòbil en zona centre

Detinguts dos menors després de robar un mòbil en zona centre

L’afectat en va poder atrapar un, mentre que els agents de la Unitat Territorial van interceptar al portador del telèfon en el vessant del riu.

El dia 4 de setembre, a les 20.50 hores, mentre la patrulla de Policia Local s’entrevistava amb personal del col·legi Baix Vinalopó, van observar dos joves a la carrera que eren perseguits per un tercer, que els va alertar de la sostracció d’un telèfon mòbil.

Els agents van procedir a donar auxili al perseguidor, que havia aconseguit interceptar-ne un, i aquests van aconseguir detenir al portador del telèfon mòbil en el vessant del riu. Els presentats finalment com a detinguts, de 16 i 17 anys d’edat, de nacionalitat espanyola, havien demanat el telèfon a l’afectat en dues ocasions, mentre que es trobaven en la zona de la Glorieta, per a efectuar una trucada urgent, a la qual cosa va accedir el propietari de bona fe. Pel que sembla, la primera vegada va ser retornat després de percatar-se de la presència d’agents pels voltants, i insistiren novament en veure’ls continuar la seua patrulla, després de la qual cosa van eixir corrent sense donar opció al denunciant.

En l’escorcoll superficial de seguretat es van trobar altres objectes susceptibles d’un potencial ús delictiu, amb la qual cosa, i atenent als fets descrits i al valor de l’objecte sostret, van presentar els menors en dependències policials com a detinguts. L’especial vigilància de certes zona sensibles i concorregudes de la ciutat per part de la Policia Local pot tenir una funció preventiva inestimable; no obstant això, és fonamental la prevenció per part dels ciutadans per a detectar i evitar enganys o descuits.