Detingut possible piròman en zona de Carrús

Detingut possible piròman en zona de Carrús

Les unitats UMA i GAO aconseguiren detenir l’autor després de perseguir-lo pels carrers de Carrús en presenciar como incendiava un contenidor en Antonio García Cayuelas.

El dia 5 de novembre a les 22.50 hores, un membre de la unitat d’Urbanitat i Medi Ambient va presenciar, des de la seua ubicació de control en Antonio García Cayuelas, com un home de mitjana edat passejava entre els vehicles propers a un contenidor. En qüestió de segons, aquest semblava fer foc a un sobre, introduir-lo en aquest contenidor, i marxar del lloc precipitadament.

Ràpidament, l’agent es va dirigir al punt a confirmar tal extrem, i va observar com l’element ardent introduït començava a estendre’s pel paper destinat a reciclatge. Tot seguit, va procedir a donar avís a la resta de membres del servei especial que, malgrat els intents de fugida de l’implicat, van aconseguir fer-li l’alt i detenir-lo a uns carrers de distància.

Tant la zona d’actuació com els elements utilitzats en les seues accions coincideixen plenament amb els que van originar la vigilància preventiva, ja que en l’últim mes es té constància de la crema d’una trentena de contenidors i un turisme, principalment en la zona de Carrús. La quantia dels danys encara ha de valorar-se, però s’estima que estiga per sobre dels 60.000 euros.

El detingut va reconèixer davant la patrulla de Policia Local que en algun dels seus passejos havia cremat diversos elements i vehicles derivat d’un mal moment personal. Una vegada en dependències policials es va comprovar que el detingut, veí del barri, comptava amb antecedents anteriors per fets similars.

Una dotació de Bombers va sufocar el foc a l’interior sense haver de lamentar danys materials d’entitat.