El Parc Empresarial serà l’escenari del simulacre d’un accident aeri el pròxim dijous

El Parc Empresarial serà l’escenari del simulacre d’un accident aeri el pròxim dijous

El regidor de Seguretat, José Pérez, acompanyat pel cap d’Emergències, Jesús Andreu, ha informat sobre el simulacre d’accident aeri que tindrà lloc dijous que ve, 9 de novembre, a partir de les deu del matí, en el Parc Empresarial de Torrellano.

El simulacre està organitzat per la Direcció general de l’Agència de Seguretat i Respostes a les Emergències. Tal com ha explicat José Pérez, “el simulacre és el d’un accident provocat per la caiguda d’una aeronau comercial amb múltiples víctimes en la rodalia de l’Aeroport d’Alacant- Elx. Davant açò, s’activarà el Pla Territorial d’Emergències de la Comunitat Valenciana i el Procediment d’Actuació en Emergències.

En el simulacre prendran part més de 130 vehicles, dos helicòpters i prop de 450 efectius. Entre ells estaran Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Bombers, Unitat Militar d’Emergències, Protecció Civil, DYA, Hospital IMED, Creu Roja, Institut Mèdic Legal d’Alacant, TRAGSA, Agència València de Seguretat, Psicòlegs Sense Fronteres, Aeroport, i figurants voluntaris.

Segons ha indicat José Pérez , el simulacre es compon de tres fases:

1º Simulacre d’intervenció en l’accident aeri (accident, zona d’intervenció de salvament i socors).
L’accident ocasiona un gran nombre de víctimes, (ferits i morts), l’incendi de la nau, passatgers que cal localitzar, i com a danys col·laterals, arriba als vehicles, enderrocament d’una nau industrial, etc.

2º Aplicació del pla d’actuació amb les víctimes d’accidents d’aviació i activació de la sala de familiars
(açò es desenvoluparà en l’aeroport).

3º Posada en funcionament el centre d’atenció de familiars (en el centre de turisme d’Alacant).
A l’hora d’establir el dispositiu de trànsit per a facilitar l’evacuació de vehicles d’emergència i ferits es tindrà en compte que l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil tindrà al seu càrrec el tall del trànsit rodat cap a la N-340 en els següents punts: N-340 amb rotonda d’IFA /CV-86; N-340 amb el Camí del Retor.

“Aquest simulacre és molt important per a millorar la coordinació i la gestió de tots els mitjans humans i mecànics davant una situació així”, ha dit el regidor, que fa una crida als veïns de les partides properes perquè no s’alarmen davant fum, el moviment de vehicles d’emergències i la quantitat de membres dels cossos de seguretat i sanitaris en la zona.