Excel·lent balanç de la Unitat Canina en la seua col·laboració amb Policia Local de Xest

Excel·lent balanç de la Unitat Canina en la seua col·laboració amb Policia Local de Xest

Més de la meitat de les intervencions de drogues van ser efectuades pel guia ganí il·licità i la seua gossa, on destaquen les deteccions de cocaïna i metamfetamina.

El cap de setmana passat, durant la celebració de l’última carrera del Campionat Mundial de Motociclisme en el circuit Ricardo Tormo, la Unitat Canina d’aquesta ciutat va prestar servei en el control i vigilància de l’esdeveniment, un dels més concorreguts del calendari esportiu i que converteix Xest en la destinació de milers d’aficionats.

Per tal motiu, es van desplaçar tres gossos antidroga, entre ells un membre de la unitat de la Policia Local d’Elx, per a participar en l’operatiu especial integrat per Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Nacional o Protecció Civil, entre altres. En aquests dies, Xest rep, segons dades de l’Agència EFE, prop de 209.707 visitants, dels quals 110.220 es donen cita el dia de la carrera, que és la prova amb major assistència de públic del campionat, per davant de circuits com Assen o Le Mans. Recentment, l’acalde de la localitat, José Morell, ha felicitat per “el treball a estall durant tot el Mundial” dels cossos de seguretat participants. Les xifres que es publiquen es resumeixen en 60 vehicles immobilitzats o denunciats per mancar de SOA, targeta de transport, ITV o infraccions com a circular en direcció prohibida o sense casc (un sector molt reduït dels aficionats, d’altra banda).

Referent a Seguretat Viària, s’han comptabilitzat 23 positius en test de detecció de drogues i 32 alcoholèmies, amb únicament 6 detinguts per agressions i robatoris, tenint en compte el gran volum de gent, encara que que pot observar-se un gran nombre d’intervencions en matèria d’infraccions administratives.

En l’apartat de control i detecció de substàncies estupefaents, en la qual va col·laborar la nostra Unitat Canina, es van alçar més de 300 actes, de les quals més de 170 van ser realitzades pel binomi il·licità Alex-Abril. La seua labor va ser reconeguda personalment pel mateix alcalde en presenciar la seua actuació en el dispositiu en el qual col·laboraven, destacat en l’entrada a l’estació metro, el qual va destacar el tracte i neteja dels intervinents. Durant els tres dies de treball, els grups gaudien d’un dinamisme i heterogeneïtat de cossos que només va obeir a l’obtenció dels millors resultats possibles a fi de garantir la seguretat, i destaquen els mateixos components la detecció de xicotetes dosis de cocaïna o metamfetamina, de gran dificultat per tractar-se de xicotetes quantitats. En els períodes de descans d’Abril, la seua guia va prestar servei de recolzament en tasques de control de trànsit i seguretat amb la resta de companys.