Participem en el I Seminari de Policia Local i futbol professional

Participem en el I Seminari de Policia Local i futbol professional

En la trobada celebrada a Vila-real van participar policies de diverses localitats com Barcelona i Eibar. Va tenir lloc els dies 30 i 31 d’octubre.

Els objectius del Seminari eren conéixer els dispositius de treball de les diferents policies locals en els diferents estadis de la Lliga Nacional de Futbol Professional, millorar la coordinació entre Policia Local i els diferents coordinadors, directors de seguretat i presidents de federacions de penyes, així com restablir canals de comunicació per al transvasament d’informació entre els diferents responsables de la Policia Local.

Després dels dos dies de ponències es va concloure la necessitat de donar una continuïtat anual a l’esdeveniment amb la participació dels responsables dels dispositius de futbol d’equips de primera i segona, convidar a participar de forma oficial a la Lliga, l’OND i l’AFEPE ampliar el fòrum de coordinació a altres cossos i òrgans intervinents. En aquest, va quedar palesa l’existència de diferents punts de vista i criteris a l’hora d’establir aquests dispositius, que en última instància perjudiquen l’afeccionat en trobar en cada ciutat una actuació diferent. No obstant això, la qualitat tècnica d’aquests és evident, i van aconseguir-ne alguna Policies Locals, des del punt de vista tècnic/professional, implementar mesures de seguretat de gran importància en aplicar mitjans tecnològics avançats.

La Policia Local d’Elx va ser convidada a l’esdeveniment per la seua homòloga de Vila-real en considerar que es tractava d’una ciutat important, amb un dispositiu de trànsit de futbol que ha de regular una assistència a l’Estadi Martínez Valero que supera en molts casos al de localitats amb equips de 1a i 2a Divisió, ja que l’Elx CF és un equip capdavanter, i que previsiblement torne al futbol professional en un curt espai de temps, cobra especial interés que el municipi i la seua Policia estiguen en l’avantguarda nacional i preparats per a un futur d’acord al nivell esportiu de la ciutat i els seus equips.