Reducció significativa d’infraccions relacionades amb la temporada de caça

Reducció significativa d’infraccions relacionades amb la temporada de caça

L’operatiu especial establert per Policia Local, que col·labora puntualment amb SEPRONA, està obtenint bons resultats després de tres setmanes d’activitat.

El cap de setmana passat, del 10 al 12 d’octubre, la unitat de Medi Ambient de Policia Local ha continuat la vigilància i l’atenció als requeriments veïnals derivats de la temporada de caça, amb atenció preferent a la seguretat, activitat en zones autoritzades i permisos pertinents per part dels caçadors.

En setmanes anteriors, moltes de les queixes es van centrar en les partides de Derramador, la Foia, la Baia, els Arenals del Sol, Torrellano i Ferriol. Es van realitzar en aquest últim cap de setmana controls a nombrosos caçadors i es van trobar tots ells correctament situats i documentats. Malgrat que destaca la col·laboració de la majoria dels caçadors en les gestions de vigilància, sí que s’ha de destacar la intervenció amb un individu que desenvolupava la seua activitat al costat del paratge del Clot de Galvany, i que en ser detectat va amagar l’arma entre uns matolls i va intentar marxar del lloc. Després de ser interceptat, es va procedir a denunciar aquests fets i intervenir l’escopeta de caça.

Diumenge es va realitzar servei conjunt amb SEPRONA de Guàrdia Civil, tant en tot terreny com amb motocicleta, per a abastar major terreny. En aquesta jornada van ser inspeccionades múltiples autoritzacions, i es va haver únicament que assenyalar dues denúncies per caçar fora de la zona de seguretat i una altra per usar xarxes de llibre de manera il·legal.

El descens de les infraccions detectades està sent notable, i es redueixen moltes de les trobades amb caçadors a l’oportuna comprovació d’autoritzacions i advertiments procedents, que en la seua majoria són respectats pels implicats.