Unitat Rural traslladarà al jutjat presumpte cas d’abandonament i maltractament animal

Unitat Rural traslladarà al jutjat presumpte cas d’abandonament i maltractament animal

Els agents van poder comprovar l’extrema primesa de dos gossos així com les restes en descomposició d’altres dos a l’interior de l’habitatge.

El dia 6 de novembre a les 09.25 hores una patrulla de Policia Local va ser requerida per a comprovar la situació d’abandonament de dos gossos en un camp de la partida de Daimés.

A l’arribada dels actuants, van confirmar la situació denunciada pels veïns, i presentaven els dos animals, un pastor alemany i un retriever del Labrador, un aspecte famèlic i d’evident desnutrició. Després de realitzar gestions, es va aconseguir contactar amb els propietaris de la finca per a sol·licitar la seua presència en el lloc, temps que una patrulla Linx d’Obertures i Activitats va aprofitar per a traslladar fins al lloc la veterinària municipal.

Allí reunits, es va inspeccionar, amb el permís dels amos, la zona exterior, i es va procedir a accedir a la casa en indicar els implicats que en el seu interior hi havia altres dos gossos, i desconeixent el seu estat. Els presents van poder confirmar la presència de dos cans xicotets en estat de descomposició, en un espai replet d’excrements i amb l’existència d’una forta olor. Segons van manifestar els propietaris, van sol·licitar la retirada d’aquells animals a les protectores properes però, com que no podien fer front al cost, no van continuar amb la gestió de lliurament. La veterinària va ordenar la retirada de les restes a la Protectora de Bacarot, que a més es va fer càrrec dels dos gossos encara vius.

L’informe fotogràfic de Policia Local s’unirà a l’informe sobre les condicions físiques i sanitàries dels animals presents, les higienicosanitàries del lloc que realitzarà la tècnic municipal i les analítiques des de la protectora d’animals, per a la corresponent remissió al jutjat per un presumpte delicte d’abandonament i maltractament animal.