Balanç de la Brigada Nocturna durant el pont de la Constitució

Balanç de la Brigada Nocturna durant el pont de la Constitució

La concatenació de dies festius ha elevat el nombre de serveis atesos. S’han registrat 141 serveis durant el pont, dels quals, la meitat, van tenir lloc dissabte.

Durant els dies del pont de la Constitució i la Immaculada han sigut atesos un bon nombre de requeriments i serveis de diferent consideració, amb el dissabte com a punt àlgid, quan s’arrepleguen cinc dels set detinguts en aquests dies, així com quatre menors investigats per un delicte lleu.

El motiu de les detencions van ser principalment per agressions, bé entre els membres de la parella com per agressions per presumibles molèsties veïnals. També es van arreplegar dos atemptats a agents: un home després de donar positiu en cocaïna en un control i una dona després d’amenaçar i alterar l’ordre en el servei d’Urgències de l’Hospital General. En aquest últim cas, una de les agents va patir lesions lleus. El mateix dia es va adjudicar judici ràpid sense detingut per mancar de permís de conducció, que se sumaria als dos del dijous per alcoholèmies positives i es va continuar amb els controls i proves d’alcohol i drogues, en què es denunciaren diversos conductors per infraccions administratives.

Van ser especialment destacables les atencions a accidents de trànsit de la Unitat d’Atestats en donar-se la situació que els principals protagonistes van ser motociclistes. A última hora del dissabte, en la confluència de carrer Oriola amb Francisco Pérez Campillo, la conductora d’una moto va quedar atrapada sota un vehicle, i va necessitar ser assistida en primera instància per les persones presents. A l’arribada dels serveis sanitaris es va activar el protocol de polifractures davant possibles danys en clavícula, costelles i vèrtebres. Aquesta mateixa nit es va atendre un aparatós accident amb ferits en Reina Victòria amb Concepció Arenal, quan va arribar a impactar el vehicle contra una façana, i el dia anterior, en Porta d’Alacant, una conductora sense permís de conducció va ser encartada en diligències després de col·lidir contra un altre ciclomotor conduït per un menor.

Per la seua banda, la vigilància de les zones d’oci per la Brigada Nocturna, especialment en zona centre, va ser reforçada per la presència del Grup de Suport a Operacions. En suma, es van registrar 26 denúncies per possessió i consum d’estupefaents, 59 per consum d’alcohol en via pública, afegint 4 per orinar en via pública, 2 per venda ambulant i una altra per venda de tabac a menors. També va ser necessari procedir a una denúncia per vociferar i dues per servir begudes a la via pública.

Aquestes actuacions van ser complementades per les habituals comprovacions de les unitats Linx de Policia Local als locals d’oci, i especialment la inspecció i denúncia a un establiment davant la presència de menors consumint alcohol en el seu interior.