Detingut per tràfic de drogues en un criador de galls

Detingut per tràfic de drogues en un criador de galls

La patrulla va trobar diversos galls solts al seu pas pel lloc. En advertir l’implicat dels fets va ser quan es van apreciar els indicis de delicte, corroborats per un comprador minuts després.

El dia 29 de novembre les 17.30 hores, una patrulla del Grup de Suport a Operacions, que realitzava patrulla de prevenció de robatoris i furts en l’entorn rural de la partida de Carrús, va trobar al pas diverses gallines en el seu camí, havent de frenar per a no atropellar-les.

Van observar la porta d’accés a una finca propera oberta, per la qual cosa van suposar una distracció dels seus ocupants, i van dirigir els animals a l’interior. Una vegada dins, van trobar al voltant de 12 gàbies amb galls de baralla i una zona de baralla habilitada en una zona concreta del lloc. Entrevistats amb el responsable, per a informar-lo del que havia succeït i preguntar-li per l’explotació avícola, aquest indica que té aquest camp llogat per a la cria d’aquests animals i la seua posterior venda fora de la província. Donant el seu consentiment per a comprovar la situació de quasi mitja dotzena més que es trobaven a l’interior d’una edificació, li va ser requerida la llicència d’obertura i la declaració de nucli zoològic.

En el transcurs d’aquesta gestió, els actuants van observar l’existència d’una caixa de fusta, que contenia en el seu interior diners fraccionats i una notable quantitat i varietat de substàncies estupefaents, entre elles haixix, cocaïna i marihuana. L’habitacle comptava, a més, amb un circuit tancat de televisió amb el qual controlava l’accés a l’habitatge. En ser preguntat per aquests fets, l’estat de nerviosisme de l’implicat va delatar una possible conducta delictiva, com que no es tractava de quantitats presumibles per a un consum particular ni una infraestructura de vigilància per motius de seguretat.

Casualment, mentre els agents es trobaven realitzant aquestes indagacions, es va personar en la porta de la finca una tercera persona, que en veure les patrulles de Policia Local intervinents va intentar abandonar el lloc. Preguntat pel motiu de la seua visita i aquella actitud, va indicar que havia vingut, com en altres ocasions, a comprar cocaïna. Davant aquesta declaració i a la vista dels fets, es va procedir a la detenció de l’implicat, el decomís de les substàncies i el seu trasllat a dependències policials.