Inici de la Campanya de control de transport escolar i de menors

Inici de la Campanya de control de transport escolar i de menors

En els primers dies de vigilància s’han detectat xicotetes incidències i carència d’autoritzacions per errors administratius.

Des de l’inici de la Campanya per part dels membres especialitzats en Transport de la unitat de delinqüència viària tan sols ha calgut denunciar un conductor, per no solucionar una avaria en l’avisador acústic de marxa arrere i que forma part dels elements de seguretat bàsics per a aquest tipus de vehicles i transport.

Sota la coordinació de l’oficial, s’han inspeccionat mitja dotzena d’autobusos, i s’han realitzat inspeccions amb la minuciositat pròpia d’aquesta unitat. Aquesta s’enfocarà a la comprovació de les condicions de seguretat exigides per la normativa, comprovant l’obertura manual de portes des de l’exterior, estat d’extintors, farmaciola, martells trencavidres o acreditació del guia acompanyant, si fóra necessari. A més, aquesta haurà de conéixer la ubicació de finestres d’emergència i altres indicacions bàsiques en cas de necessitat, sense obviar la lògica documentació tant del vehicle com del conductor.